Desert prajitura turnata cu mere

de oanapl in Prajituri, 25 Mai 2017 | 2520 vizualizari

 

reteta pentru picnic
Pentru aceasta reteta, am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Georgianei (GeorgiG), pe care o felicit pentru bunatatile pe care le pregateste.
Eu am folosit mai putin zahar (atat la blat, cat si la umplutura) si a fost suficient. Daca va plac prajiturile mai dulci, puteti folosi 18 linguri de zahar pentru blat.

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 4 oua
  • 12 linguri zahar
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri lapte
  • 24 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt
  •  umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • 3 linguri zahar
  • scortisoara pulbere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu mere:

Cureti merele de coaja si le dai pe razatoarea mare. Le scurgi zeama si le calesti pe foc cu zaharul 5-10 minute, apoi adaugi scortisoara, dupa gust.

Mixezi ouale cu zaharul, adaugi uleiul, mixand in continuare. Adaugi apoi laptele caldut, alternativ cu faina amestecata cu praful de copt. Torni jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt si o introduci in cuptor, pentru 10-15 minute.

Scoti tava din cuptor si peste blatul copt putin, torni merele calite, apoi torni restul de aluat. Introduci din nou tava in cuptor, pentru 30-35 de minute, pana cand se rumeneste si trece testul cu scobitoarea.

TIPS-URI

1

Poti face cele 2 foi separat, punand jumatate din ingrediente, astfel incat cele 2 foi vor iesi egale.

2

Eu am folosit o tava cu dimensiunea de 25 x 35 cm si mi-au iesit cam subtiri blaturile. Va sfatuiesc sa folositi o tava mai mica, cu dimensiunea de 20 x 30 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

25.05.2017, 19:47

Spun un mare DA acestei prajituri, pentru ca este atat de buna, efectiv se topeste in gura!

alilianaa 1

25.05.2017, 22:53

buna, foarte buna!

dantes 1

26.05.2017, 17:31

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastrama din piept de rata

ieri la 19:26

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 10:21

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

de oanapl 7

pe 13.06 la 20:16

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale de post cu praz si ciuperci
  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastrama din piept de rata

ieri la 19:26

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 10:21

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

de oanapl 7

pe 13.06 la 20:16

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura desteapta cu ciocolata