Desert prajitura turnata cu mere

de oanapl in Prajituri, 25 Mai 2017 | 378 vizualizari

 

reteta pentru picnic
Pentru aceasta reteta, am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Georgianei (GeorgiG), pe care o felicit pentru bunatatile pe care le pregateste.
Eu am folosit mai putin zahar (atat la blat, cat si la umplutura) si a fost suficient. Daca va plac prajiturile mai dulci, puteti folosi 18 linguri de zahar pentru blat.

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 4 oua
  • 12 linguri zahar
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri lapte
  • 24 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt
  •  umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • 3 linguri zahar
  • scortisoara pulbere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu mere:

Cureti merele de coaja si le dai pe razatoarea mare. Le scurgi zeama si le calesti pe foc cu zaharul 5-10 minute, apoi adaugi scortisoara, dupa gust.

Mixezi ouale cu zaharul, adaugi uleiul, mixand in continuare. Adaugi apoi laptele caldut, alternativ cu faina amestecata cu praful de copt. Torni jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt si o introduci in cuptor, pentru 10-15 minute.

Scoti tava din cuptor si peste blatul copt putin, torni merele calite, apoi torni restul de aluat. Introduci din nou tava in cuptor, pentru 30-35 de minute, pana cand se rumeneste si trece testul cu scobitoarea.

 

TIPS-URI

1

Poti face cele 2 foi separat, punand jumatate din ingrediente, astfel incat cele 2 foi vor iesi egale.

2

Eu am folosit o tava cu dimensiunea de 25 x 35 cm si mi-au iesit cam subtiri blaturile. Va sfatuiesc sa folositi o tava mai mica, cu dimensiunea de 20 x 30 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

25.05.2017, 19:47

Spun un mare DA acestei prajituri, pentru ca este atat de buna, efectiv se topeste in gura!

alilianaa 1

25.05.2017, 22:53

buna, foarte buna!

dantes 1

26.05.2017, 17:31

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere si nuca