Gomboti cu prune( by Laura )

de Micutza Luana in Prajituri, 9 Sep 2013 | 1312 vizualizari

 

Acum cateva zile a facut strumfita si asa mi s-a facut o pofta ca m-am suparat si am facut si eu reteta Laurei putin modificata ,e prima data cand fac dar au iesit delicioaseeee :D ., multumesc pt reteta :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 2 linguri zahar
  • 4 oua
  • 450 gr faina
  • 200 gr pesmet
  • 4 linguri de zahar
  • 20 jumatati de prune
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune( by Laura ):

Cartofi se pun la fiert , iar dupa racire se dau prin razatoare, se adauga untul zaharul si se amesteca bine.


Pe rand adaugam ouale iar apoi faina formand un aluat destul de lipicios.


Intr-o tigaie mica punem pesmetul si 4 linguri de zahar si caramelizam pana prinde o culoare aurie.


Prunele spalate le taiem in jumatate , eu avand niste prune imense le-am taiat in 4.


Intindem pe o foaie delucru presarata cu faina , o foaie in care impaturim jumatatile de prune si formam mingiute .


Intr-o oala am pus circa 3 litri de apa la fiert cu un varf de sare , in care punem galustile . Le lasam sa fiarba pana ies la suprafata, apoi le tavalim prin pesmet.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune( by Laura )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

adry88 1

10.09.2013, 12:50

JamilaCuisine 1

10.09.2013, 13:58

Micutza Luana 1

10.09.2013, 21:38

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune din aluat cu cartofi