Trandafiri cu visine

de Brindusa in Prajituri, 19 Iul 2010 | 2441 vizualizari

 

Si am ajuns si in sezonul visinelor! Nu-mi place sa le mananc in stare proaspata, dar ce minunate sunt in prajituri. Pana acum obisnuiam sa fac un fel de pansidpan pe care sa-l umplu cu visine cu zahar. Anul acesta sotul meu, rememorand prajiturile facute de bunica lui, si-a adus aminte ca ea punea visinele intr-un aluat ce semana cu cel de cozonac. Am zis sa incerc si eu. Am folosit un aluat asemanator cu cel de la “Trandafiri”, pe care l-am umplut cu visine. Recunosc ca m-am inspirat si de la dentistutza

 

INGREDIENTE

  • ½ kg visine, fara samburi, presarate cu 8 linguri de zahar
  • 500 g faina pentru cozonac
  • 25 g drojdie proaspata
  • 200 g zahar
  • 250 ml lapte gras, caldut
  • 200 g unt topit
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita esenta de vanilie naturala
  • un praf de sare
  • zahar vanilat (facut in casa) pentru presarat
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri cu visine:

Pune visinele intr-o strecuratoare deasupra unui castron, ca sa se scurga sucul. Amesteca drojdia cu 2 lingurite de zahar (din cele 200 g) si 50 ml din lapte. Lasa 15 minute. In timpul asta topeste untul si lasa-l sa se raceasca. Omogenizeaza galbenusurile si amesteca-le cu laptele ramas. Amesteca faina cu zaharul, sarea, drojdia. Adauga galbenusurile. Amesteca. Pune untul si esenta de vanilie. Amesteca cu mana, nu prea mult, doar pana ce se formeaza un aluat omogen si moale, dar care poate fi intins. Lasa la crescut cam 1 ora. 

Presara suprafata de lucru cu faina si rastoarna coca. Imparte-o in 3 bucati. Intinde fiecare bucata sa fie mai mult lunga decat lata si subtire. Pune visine pe lungimea foii, aproape de margine. Ruleaza foaia, in asa fel incat visinele sa intre inauntru. Taie bucati de 4 cm si pune-le una langa alta, in tava unsa cu unt, cu visinele in sus. Repeta si pentru restul de coca. Lasa la crescut ½ ora. In timpul asta incalzeste cuptorul la 180 C.

Coace 20- 30 minute. Dupa ce le scoti din cuptor stropeste-le cu sucul de la visine. Presara cu zahar vanilat.

 

TIPS-URI

1

ingredientele sunt pentru o tava rotunda cu diametrul de 40 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu visine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Sidy 1

20.07.2010, 07:34

Delicios.... Mai ai si pentru mine o bucatica ?

Julie 1

20.07.2010, 07:50

Brindusa 1

20.07.2010, 16:52

si si o bucata pentru Sidy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA