Gem de capsuni

de lilik in Dulceata / Gem, 18 Iun 2011 | 4789 vizualizari

 

Am cumparat ieri niste capsuni parfumate,dulci,cu gandul sa fac dulceata.....dar am facut gem...nu stiu sa fi mancat vreodata unul asa de bun(lauda-te gura ca de-aia iti dau sa mananci:))))...fara conservant sau alte chestii.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg capsune(curatate de codite si spalate)
  • 1,5 kg zahar
  • 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Spalam capsunele(nu le dati sub jet de apa,spalati-le intr-un lighean) ,apoi le taiem coditele si le punem pe un prosop de bucatarie sa se usuce.

Punem intr-o oala incapatoare un capsunele,1 kg de zahar si coaja de la o lamaie(bucati mari,nu rasa pt ca trebuie scoasa),apoi acoperim si lasam o noapte la rece.

A doua zi scoatem coaja de lamaie si punem restul de zahar si sucul de la cele 2 lamai.

Punem pe foc mic 45-50 de minute(amestecam din cand in cand) dupa care facem proba sa vedem daca este gata(punem pe o farfurioara la racit si daca nu curge este gata) ,in caz contrar mai lasam pana este de consistenta dorita.

Intre timp spalam borcanele si le punem intr-o tava(cu tot cu capace),apoi le bagam in cuptor la 100°-125° timp de 15-20 de minute.

Cand gemul e gata il punem fierbinte in borcane(punem sub borcan un cutit atunci cand punem gemul pt a nu se crapa),punem capacele si intoarcem borcanele cu gura in jos pana se racesc.

Cand le intoarceti o sa auziti un click,semn ca sunt inchise bine si le puteti pune la pastrat pt iarna(daca apuca). 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de pere