Gem de capsuni

de lilik in Dulceata / Gem, 18 Iun 2011 | 3413 vizualizari

 

Am cumparat ieri niste capsuni parfumate,dulci,cu gandul sa fac dulceata.....dar am facut gem...nu stiu sa fi mancat vreodata unul asa de bun(lauda-te gura ca de-aia iti dau sa mananci:))))...fara conservant sau alte chestii.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg capsune(curatate de codite si spalate)
  • 1,5 kg zahar
  • 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Spalam capsunele(nu le dati sub jet de apa,spalati-le intr-un lighean) ,apoi le taiem coditele si le punem pe un prosop de bucatarie sa se usuce.


Punem intr-o oala incapatoare un capsunele,1 kg de zahar si coaja de la o lamaie(bucati mari,nu rasa pt ca trebuie scoasa),apoi acoperim si lasam o noapte la rece.


A doua zi scoatem coaja de lamaie si punem restul de zahar si sucul de la cele 2 lamai.


Punem pe foc mic 45-50 de minute(amestecam din cand in cand) dupa care facem proba sa vedem daca este gata(punem pe o farfurioara la racit si daca nu curge este gata) ,in caz contrar mai lasam pana este de consistenta dorita.


Intre timp spalam borcanele si le punem intr-o tava(cu tot cu capace),apoi le bagam in cuptor la 100°-125° timp de 15-20 de minute.


Cand gemul e gata il punem fierbinte in borcane(punem sub borcan un cutit atunci cand punem gemul pt a nu se crapa),punem capacele si intoarcem borcanele cu gura in jos pana se racesc.


Cand le intoarceti o sa auziti un click,semn ca sunt inchise bine si le puteti pune la pastrat pt iarna(daca apuca).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

lilik 1

23.06.2011, 10:41

Nina46 eu de cand fac dulceata si gem am pus zeama de lamaie la inceput...acum ce sa zic o fii cum e scris prin carti,dar eu sunt multumita de rezultatele obtinute si iti pot spune ca mai am si acum dulceata de anul trecut facuta in acelasi mod si se mentine perfect ramane la aprecierea fiecaruia cum sa faca propria dulceata sau propriul gem

lilik 1

23.06.2011, 10:42

va multumesc frumos tuturor

adry88 1

03.07.2011, 12:47

frumoasa prezentarea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Paccheri cu crema de branza

ieri la 21:41

Desert tort cu visine, crema mascarpone si crema de ciocolata cu unt de arahide

de Rocsi 9

ieri la 20:49

Salata de vinete cu ardei copt

de Bunica 7

ieri la 15:08

RETETA RECOMANDATA
Gem si sirop de capsuni