Gem de corcoduse

de susu in Dulceata / Gem, 20 Noi 2010 | 10546 vizualizari

 

Acest tip de gem imi aduce adesea aminte de copilarie, de prajiturile, placintele, dulceturile si bucatele pregatite de bunicile noastre. Este un gem bogat in vitamina C si mie imi place nespus de mult datorita faptului ca este foarte acrisor. De ce sa nu folosim aceste minunate corcoduse si sa le lasam fara a fi culese.

 

INGREDIENTE

  • 1 si ½ kg corcoduse rosii coapte dar nu foarte moi
  • 1 kg zahar
  • zeama de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de corcoduse:

Mai intai inlaturam corcodusele stricate, lovite sau patate. Le spalam bine in mai multe ape dupa care le punem intr-o cratita destul de mare care a fost spalata si oparita cu apa fiarta. Eu am una speciala folosita numai la dulceturi si gem. Se aseaza un strat de corcoduse, unul de zahar sa le acopere bine si tot asa pana terminam ingredientele iar ultimul strat sa fie de zahar. Se lasa acoperita peste noapte cu un tifon sau capac pentru a-si lasa zeama.


A doua zi ne ocupam de de borcane daca n-am facut-o deja. Trebuiesc spalate si clatite bine apoi oparite cu apa clocotita. Eu am folosit aceste borcane pentru ca se consuma repede, in cateva luni.


Punem vasul pe flacara mica, eu am folosit o plita pentru copt ardeii si am pus cratita peste ea si apoi pe flacara. Se amesteca mereu si cand a scazut la ½ din cantitate se da pasta prin sita si se indeparteaza samburii. Se pune din nou pe foc pentru 20-35 minute in functie de cat de gros vreti sa fie. Spre sfarsit se adauga si sucul de lamaie care are rolul de a conserva foarte bine.Eu l-am lasat vreo 35 de minute pentru ca imi place sa fie ca o marmelada.


Se aseaza niste cutite cu lama sub fundul borcanelor si se pune gemul putin racorit nu foarte fierbinte. Borcanele nu se umplu de tot ci se lasa un spatiu de aproximativ 2-3 degete.Se strange foarte puternic capacul si se pun in paturi pana a doua zi cand se aseaza in camara. Cine doreste le poate steriliza pentru a tine tot anul. Se pun ziare sau carpe pe fundul unei oale inalte si se umplu cu apa calduta pana aproape de gatul borcanelor fara sa depaseasca capacul sau celofanul daca ati folosit, se aseaza borcanele si ziare printre ele sa nu se atinga unele de altele si se da focul mai mic. Timpulde sterilizare (30 minute dar eu le las mai mult) se socoteste din momentul in care apar basicute la nivelul borcanelor. Daca scade apa se mai adauga dar tot calda. Se lasa in oala pana se mai racoreste si apoi se pun in paturi pana a doua zi.


Este excelent pentru micul dejun, prajituri, gogosi si chiar la torturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de corcoduse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

La Ancuta 1

20.11.2010, 17:40

este preferatul meu. Super

Bunica 1

20.11.2010, 18:42

Wow, ce bunatate ! Nu am facut pana acum.....dar in vara viitoare nu-l voi rata !:

Teo 1

20.11.2010, 23:27

este cel mai bun gem,care merge cel mai bine la prajituri; de asemenea, compotul de corcodusi e f. gustos, la noi in familie se consuma primul bravo , susu !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Snickers
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Gem de piersici