GEM DE GUTUI

de ramo_cata in Dulceata / Gem, 15 Oct 2009 | 13289 vizualizari

 

am incercat si am reusit...are un gust dulce acrisor...

 

INGREDIENTE

  • 8 gutui
  • 2,5 kg zahar
  • 6 cani de apa
  • sare de lamaie,mi-ar fi placut sa folosesc lamai dar nu am avut la indemana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA GEM DE GUTUI:

Am curatat gutuile de puf si le-am bagat la robot sau se pot da pe razatoarea mare dar merge mai greu,eu una am incercat si m-am lasat pagubasa...


Cat timp am razuit gutuile am facut siropul...cele 6 cani de apa si zaharul..l-am fiert pana s-a topit tot zaharul si a inceput sa se lege...am adaugat gutuile..l-am lasat sa fiarba cam 20-30 minute apoi am adaugat si sarea de lamaie,dupa gust...l-am fiert la foc mic..in total cam o ora si 15 minute...a capatat o culoare rozalinda..mi-au iesit 7 borcanele de 400g si 2 de 800g...

 

TIPS-URI

1

in timpul fierberii am strans spuma rezultata cu o lingura de inox...

Daca ti-a placut reteta noastra "GEM DE GUTUI" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Oana 1

15.10.2009, 00:46

Mmm, ador gemul/dulceata de gutui!

ramo_cata 1

15.10.2009, 00:50

oana si mie imi place dar sa nu fie ff dulce..

Michelle 1

11.11.2009, 11:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine cu menta