Dulceață de trandafiri

de elucubratiiculinare in Dulceata / Gem, 22 Mai 2012 | 3605 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g petale de trandafiri,
  • 1 kg zahăr,
  • 3 pahare apă,
  • 1 linguriță sare de lămâie,
  • zeama de la 1/2 lămâie.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de trandafiri:

Se aleg trandafiri frumoși care să nu fie ofiliți. Dulceața se poate face doar dintr-un anumit soi, ei arătând cam așa. Se aleg petalele una câte una, după care se vântură pentru a nu rămâne praf galben printre ele. Se freacă petalele cu sarea de lămâie foarte ușor fără să se rupă și se lasă peste noapte la frigider. A doua zi ar trebui să arate am așa:

Într-un ceaun sau tuci fierbem apa cu zahărul pentru câteva minute până obținem un sirop legat. Adăugăm petalele de trandafir și amestecăm bine. Se lasă să fiarbă până se leagă din nou. Înainte de a opri focul adăugăm zeama de la 1/2 lămâie și amestecăm bine.

Se lasă să se răcească, după care se pune în borcane spălate și uscate bine. Borcanele se fierb în bain-marie. La cantitățile de mai sus vă ies 3 borcane a 400 g fiecare.

Servim ca atare cu un pahar de apă (sau o cafeluță) sau pe păine prăjită cu sau fără unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

iry-gabriela 1

22.05.2012, 23:58

nu am facut,dar de mancat am avut ocazia cu clatita....super gust si super parfum!

MIUTA 1

23.05.2012, 11:45

Stiu ca e foarte buna si destul de greu de facut.Am pus reteta la favorite,imi doresc sa fac si eu....nu stiu cand.
Arata foarte bine,vreau si eu macar o lingura cu dulceata

Sim0na 1

23.05.2012, 21:55

Ce bunatate..

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de trandafiri, varianta cu apa plata