Dulceata de visine

de merisor in Dulceata / Gem, 26 Iun 2014 | 1878 vizualizari

 

Am vazut ca au fost propuse in concursul pentru multicooker mai multe retete de dulceata, iar eu am ales sa fac dulceata de visine.
Am preparat aceasta dulceata la multicooker, dar am folosit si o parte de zahar gelifiant, de fapt am vrut sa-l testez.
Este prima data cand il folosesc, ce-i drept se gelifiaza mai repede siropul, iar fructele isi pastreaza culoarea.
La gust nu am simtit nicio diferenta, dar voi vedea de-alungul timpului, adica mai la iarna. :D

 

INGREDIENTE

  • 3 kg visine (fara samburi)
  • 1 kg zahar
  • 750 gr zahar gelifiant
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Punem in vasul multicookerului visinele spalate si scurse si fara samburi.

Adaugam 1 kg zahar peste ele si le amestecam, apoi dam vasul la rece.

Eu am lasat vasul in frigider de seara pana dimineata.

Dimineata deja am gasit zaharul topit si transformat in sirop.

Punem vasul cu visine in aparat, conectam aparatul la sursa de curent si selectam programul JAM pentru o ora.

Inchidem capacul si apasam butonul START.

Din cand in cand mai deschidem capacul si inlaturam spuma formata.

Cu 10 minute inainte de expirarea timpului, deschidem capacul aparatului si adaugam zaharul gelifiant.

Amestecam continuu pana la finalizarea timpului, apoi deconectam aparatul de la sursa de curent si scoatem vasul din aparat.

Sterilizam borcanele pentru 5 minute in cuptorul preincalzit, apoi le umplem cu dulceata, infiletam capacele si le introducem in  cuptorul deja fierbinte de la sterilizare si le vom lasa acolo pana se racesc natural.

Mie mi-au rezultat 12 borcane a 400 gr.

Cel mai mult mi-a placut culoarea la aceasta dulceata!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

laura_n 1

29.06.2014, 14:15

o ador! am facut si eu vreo doua borcanele!
ce bine arata!

robert_badica 1

30.06.2014, 20:59

mmmm...

Patricia Iordache 1

30.06.2014, 23:29

Eu inca nu am facut Sper sa am timp cat mai curand!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu mere si branza
  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA