Dulceata de visine

de merisor in Dulceata / Gem, 26 Iun 2014 | 1942 vizualizari

 

Am vazut ca au fost propuse in concursul pentru multicooker mai multe retete de dulceata, iar eu am ales sa fac dulceata de visine.
Am preparat aceasta dulceata la multicooker, dar am folosit si o parte de zahar gelifiant, de fapt am vrut sa-l testez.
Este prima data cand il folosesc, ce-i drept se gelifiaza mai repede siropul, iar fructele isi pastreaza culoarea.
La gust nu am simtit nicio diferenta, dar voi vedea de-alungul timpului, adica mai la iarna. :D

 

INGREDIENTE

  • 3 kg visine (fara samburi)
  • 1 kg zahar
  • 750 gr zahar gelifiant
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Punem in vasul multicookerului visinele spalate si scurse si fara samburi.


Adaugam 1 kg zahar peste ele si le amestecam, apoi dam vasul la rece.


Eu am lasat vasul in frigider de seara pana dimineata.


Dimineata deja am gasit zaharul topit si transformat in sirop.


Punem vasul cu visine in aparat, conectam aparatul la sursa de curent si selectam programul JAM pentru o ora.


Inchidem capacul si apasam butonul START.


Din cand in cand mai deschidem capacul si inlaturam spuma formata.


Cu 10 minute inainte de expirarea timpului, deschidem capacul aparatului si adaugam zaharul gelifiant.


Amestecam continuu pana la finalizarea timpului, apoi deconectam aparatul de la sursa de curent si scoatem vasul din aparat.


Sterilizam borcanele pentru 5 minute in cuptorul preincalzit, apoi le umplem cu dulceata, infiletam capacele si le introducem in cuptorul deja fierbinte de la sterilizare si le vom lasa acolo pana se racesc natural.


Mie mi-au rezultat 12 borcane a 400 gr.


Cel mai mult mi-a placut culoarea la aceasta dulceata!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

COMENTARII (60)

laura_n 1

29.06.2014, 14:15

o ador! am facut si eu vreo doua borcanele!
ce bine arata!

robert_badica 1

30.06.2014, 20:59

mmmm...

Patricia Iordache 1

30.06.2014, 23:29

Eu inca nu am facut Sper sa am timp cat mai curand!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de Gutui - Philips Multicooker