Gem de gutui

de _Alina_ in Dulceata / Gem, 28 Noi 2014 | 12201 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1350 g gutui (spalate si curatate de cotor si seminte)
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

1. Tai gutuile cuburi sau le dai prin razatoare, cum preferi.

2. Pune gutuile impreuna cu zeama de lamaie si cu 500 g zahar intr-o cratita cu fund dublu, neaderenta.

3. Amesteca si pune-i capacul. Lasa la foc potrivit 20 minute. Ia capacul, pune restul de zahar si mai lasa pe foc inca 20 de minute (fara capac). Din cand in cand picura pe o farfurie putina dulceata si testeaza-i consitenta. 

4. Cand crezi ca are consistenta potrivita, pune gemul in borcane curate, sterilizate. Pune-le capacul si intoarce-le cu fundul in sus pana se racoresc.  

Nota: - daca vrei poti curata gutuile de coaja, dar ai grija sa pastrezi proportiile.

         - cantitatea de zahar se poate ajusta dupa gust. 

 

 

 

Din cantitatile de mai sus au iesit 3 borcane de 315 ml, unul de 800ml si unul de 200 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

luciabogorodea 1

07.12.2014, 17:11

Efecte Benefice fructe GOJI

GOJI este o planta, care provine din Asia, in special China.
Chinezii au descoperit valoarea medicinala a plantei GOJI acum 6000 ani.
Nici in ziua de azi, medicina chineza nu poate renunta la GOJI.
Goji protejeaza celulele si incetineste procesul de imbatrinire.
Fructul GOJI are influenta pozitiva pentru ochi, datorita continutului ridicat de caroten, care imbunatateste circultia de sange in ochi.
De asemenea GOJI contine molecule bioactive, care intaresc sistemul imunitar al organismului uman
Doar consumul de cateva fructe de GOJI pe zi regleaza ponderea celulelor albe din sange si protejeaza corpul impotriva virusilor.
- See more at: http://www.gojiromania.com/info/efecte-benefice2

monik80 1

19.03.2015, 18:14

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 11:20

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui