Dulceata de dovleac

de merisor in Dulceata / Gem, 7 Dec 2012 | 1804 vizualizari

 

Am avut un dovleac de placinta de 2 Kg si am facut o tarta din 750gr, iar din rest am facut dulceata pe care o voi folosi tot la prajiturit ca iarna-i lunga.

 

INGREDIENTE

  • 1,250 Kg dovleac
  • 800 gr zahar
  • 250 ml apa
  • zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de dovleac:

Am curatat dovleacul de coaja si de seminte.

L-am razuit si l-am stropit imediat cu zeama de la o lamaie.

Apa si zaharul le-am pus intr-un vas la fiert pe foc incet.

Am lasat asa pe foc pana s-a topit zaharul si s-a format un sirop mai grosut, apoi am adaugat dovleacul razuit.

Am lasat asa pe foc aproximativ 30 de minute, amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn.

Am adaugat la final zaharul vanilat si esenta de vanilie dupa care am stins focul si am pus dulceata in borcanele sterilizate.

Am umplut 3 borcane de 400 gr.

Am pus capacele si le-am mai dat la cuptor pentru cinci minute la foc incet dupa care am lasat sa se raceasca acolo pana a doua zi.

Cel mai mult la aceasta dulceata imi place culoarea, este un portocaliu intens.

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

alba_zori 1

07.12.2012, 23:42

vai de mine ce bun e,mie imi place foarte mult dovleacul in orice fel

Zamfira 1

08.12.2012, 19:05

un deliciu,place

mamaieelena 1

08.12.2012, 21:19

super a iesit imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L