Dulceata de dovleac

de Merisor in Dulceata / Gem, 7 Dec 2012 | 3216 vizualizari

 

Am avut un dovleac de placinta de 2 Kg si am facut o tarta din 750gr, iar din rest am facut dulceata pe care o voi folosi tot la prajiturit ca iarna-i lunga.

 

INGREDIENTE

  • 1,250 Kg dovleac
  • 800 gr zahar
  • 250 ml apa
  • zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de dovleac:

Am curatat dovleacul de coaja si de seminte.


L-am razuit si l-am stropit imediat cu zeama de la o lamaie.


Apa si zaharul le-am pus intr-un vas la fiert pe foc incet.


Am lasat asa pe foc pana s-a topit zaharul si s-a format un sirop mai grosut, apoi am adaugat dovleacul razuit.


Am lasat asa pe foc aproximativ 30 de minute, amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn.


Am adaugat la final zaharul vanilat si esenta de vanilie dupa care am stins focul si am pus dulceata in borcanele sterilizate.


Am umplut 3 borcane de 400 gr.


Am pus capacele si le-am mai dat la cuptor pentru cinci minute la foc incet dupa care am lasat sa se raceasca acolo pana a doua zi.


Cel mai mult la aceasta dulceata imi place culoarea, este un portocaliu intens.



Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

alba_zori 1

07.12.2012, 23:42

vai de mine ce bun e,mie imi place foarte mult dovleacul in orice fel

Zamfira 1

08.12.2012, 19:05

un deliciu,place

mamaieelena 1

08.12.2012, 21:19

super a iesit imi place

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de dovleac