Dulceata de dovleac

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulceata / Gem, 8 Oct 2014 | 3575 vizualizari

 

Inca o dulceata, de data asta ,de dovleac.Atat de fina,cremoasa,dulce si aromata incat nu poti rezista tentatiei.Sa nu mai vorbesc de aromele raspandite in toata casa...Te duce cu gandul la sarbatorile de iarna.O delicioasa dulceata care se poate consuma atat ca desert,pe paine sau in prajituri,dar si langa o friptura.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg dovleac,
  • 500-800 gr zahar,
  • 1l apa,ghimbir proaspat,
  • 1 baton vanilie,
  • 1 baton scotisoara.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de dovleac:

Dovleacul se taie bucati,se scoate partea cu seminte , se curata de coaja,apoi se da pe razatoare.Ghimbirul se curata de coaja si se da pe razatoare. In cratita pentru dulceata de pune la foc dovleacul cu apa si ghimbirul.Se mesteca intruna cu lingura de lemn,sa nu se prinda.Se adauga vanilia si scortisoara si cand incepe sa fiarba se adauga zaharul.Cantitatea de zahar difera in functie de cat de dulce e dovleacul si cat de dulce vreti sa fie dulceata.

Eu am pus doar 500 gr zahar pentru ca dovleacul a fost foarte dulce si am vrut sa se simta aroma sa. Se fierbe,mestecand continuu pana dulceata e bine legata adica ,daca pui o lingurita de dulceata pe o farfurie,sa nu curga. Se scoate vanilia si scortisoara si se pune fierbinte in borcane.

Acestea se inchid ermetic si se pun in paturi sa se raceasca lent,apoi se depoziteaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de dovleac