Dulceata de dovleac

de Panacris in Dulceata / Gem, 10 Noi 2012 | 8646 vizualizari

 

Anul acesta dovleacul a devenit vedeta familiei ;)

 

INGREDIENTE

  • dovleac curatat 1000 g,
  • zahar tos 1000 g,
  • scortisoara praf 2 g,
  • zeama de lamaie 100 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de dovleac:

Dovleacul se curata de coaja si seminte, se taie cubulete, se pune intr-un vas incapator, se presara zaharul si se lasa la "odihna" peste noapte. A doua zi se pune la fiert, intr-un vas special ptr dulceata, la foc mic, cca 60 de minute. Se adauga praful de scortisoara si zeama de lamaie, lasandu-se la fiert inca 5 minute. Borcanele sterilizate se vor umple cu dulceata fierbinte, apoi se sigileaza si se lasa la "dunst" cald pana a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Panacris 1

10.11.2012, 22:35

Ruxy,simplu si gustos! La iarna numai bun ptr strudel

diaconta 1

10.11.2012, 22:41

uite frumusica

andreea_angelo 1

19.11.2012, 20:15

ma bucur ca esti inventiva,nu am mancat niciodata dulceata din asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!