Marmeladă de prune

de elucubratiiculinare in Dulceata / Gem, 10 Oct 2012 | 1242 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg prune,
  • 500 g zahăr.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marmeladă de prune:

Spălăm prunele. Se curăță de coajă, o operațiune care sincer durează mult în prima variantă.


Varianta I


Pentru a se curăța mai ușor se opăresc câteva secunde în apă clocotită, după care se scot într-o oală cu apă rece.


Varianta II


Se dau prin mașina de roșii (nu avem semințe, dar coajă avem :) Este cea mai rapidă variantă de eliminare a cojii.


Prunele curățate se pun într-o cratiță smălțuită împreună cu zahărul. Se lasă la foc mic până se topește tot zahărul, apoi se dă focul iute și se amestecă mereu cu o lingură de lemn, ca să nu se prindă. Se încearcă dacă este gata, dacă punem o lingură de marmeladă pe o farfurie și nu lasă zeamă de jur împrejur, atunci înseamnă că este legată. Se oprește focul și se lasă un pic să-și tragă sufletul, după care se pune călduță în borcane. Se închid borcanele cu capace și pentru o bună etanșare punem și fierbem borcanele în bain-marie. Se vor lăsa să se răcească în apă. A doua zi se scot, se șterg, se pun etichete :) (punem etichete să nu le încurcăm cu marmelada de caise sau piersici) și se pun în cămară.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Marmeladă de prune" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

RuxyRux 1

10.10.2012, 18:28

Deliciu de toamna!

ANNA_46 1

10.10.2012, 20:20

O bunatate

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri cu marmelada si nuca