Gem de prune rosii

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 26 Sep 2018 | 5079 vizualizari

 

Imi plac aceste prune pentru ca sunt mai aromate.

 

INGREDIENTE

  • 2.3 kg prune roşii
  • 1 kg zahăr
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune rosii:

 

Se spală prunele, se scot sâmburii, se taie cubuleţe şi se asază într-o cratiţă încăpătoare. Pentru 2,3 kg de prune, cântărite fără sâmburi, eu am considerat să pun 1 kg de zahăr, ţinând cont şi de cât sunt ele de dulci.

Se presară zahăr peste prune şi se lasă aşa câteva ore, ca să îşi lase sucul.

Se pun la fiert, iar când încep să fiarbă, se dă focul mai mic, amestecând din când în când. Se culege spuma formată. Cand începe să clocotească, iar gemul să se lege, se amestecă mai des, iar când e gata, se dă de pe foc.

Se toarnă gemul fierbinte în borcane, li se pun capacele, se întorc cu capul în jos, apoi se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se ţin aşa până se răcesc. Se etichetează şi se depozitează la loc răcoros.

Eu am obţinut: două borcane de câte 720 g şi unul de 370g cu gem.

 

Timp de pregătire: 3h

Timp de gătire: aprox 40min

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/gem-de-prune-rosii-2018.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Ancutsa 1

27.09.2018, 14:08

Va multumesc frumos!

kytz 1

01.10.2018, 07:05

Arată minunat și sigur e foarte bun!

Ancutsa 1

01.10.2018, 12:11

Multumesc frumos, Kytz!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gem de caise