Gem de gutui

de cristinutanicolita in Dulceata / Gem, 30 Oct 2019 | 2692 vizualizari

 

Inspiratie Dia!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg gutui-cantarite după ce au fost curățate de cotor
  • 500 g zahar
  • apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Gutuile se spala bine.

Se curăță de coaja, cotor si stricăciuni. 

Se taie cuburi si se pun intr-o oala si se adauga apa cat sa le acopere. 

Se pune oala pe foc si, după ce da in clocot, se lasă să fiarbă 10 min.

Se strecoară și se păstrează zeama. 

Gutuile impreuna cu zahărul și o cana de zeama ( in care au fiert), se pun la fiert, la foc mic cca.40 min.  

Cand este gata, se paseaza cu blenderul si se mai fierbe 10 min (daca mai e este nevoie se mai pune zeama ).

Se pune gemul fierbinte in borcane, se acoperă borcanele cu o patura groasa si se lasă pana a doua zi!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Gemul de caise, vis de vară pentru iarnă