Gem de gutui si mere

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 20 Sep 2016 | 1073 vizualizari

 

Aveam niste gutui si mere, nu foarte multe, incepusera sa dea semne de oboseala, asa ca le-am facut patul sa se odihneasca cum trebuie......

 

INGREDIENTE

  • cca 760 g gutui curatate si rase
  • cca 600 g mere curatate si rase
  • 400 ml apa
  • 700 g zahar
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui si mere:

Mai intai am curatat gutuile si merele si le-am dat pe razatoarea mare. Intr-o cratita am pus zaharul cu apa, apoi am adaugat gutuile si merele rase, am amestecat bine si am pus cratita pe foc, la foc mic, pentru cca 1 si 1/2 ore, din cand in cand am amestecat sa nu se lipeasca. Cand au fost suficient de fierte si scazute, am asezat gemul in borcanele sterilizate, le-am capacit si apoi le-am bagat in cuptor, cuptor ce a fost incins inainte. Le lasam pana a doua zi cand le depozitam in camara. Sunt bune la iarna, la diverse umpluturi pentru prajituri sau asa simplu intins pe-o felie de paine...pana al iarna se odihnesc linistit in camara...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

anca_rm 1

21.09.2016, 09:01

delicios , si eu vreau sa fac dar nu stiu cand apuc

miki_a 1

21.09.2016, 19:56

Ce bucurie este acest gem la iarna!

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 09:39

imi place aceasta combinatie de gem!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui