Gem de gutui si mere

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 20 Sep 2016 | 884 vizualizari

 

Aveam niste gutui si mere, nu foarte multe, incepusera sa dea semne de oboseala, asa ca le-am facut patul sa se odihneasca cum trebuie......

 

INGREDIENTE

  • cca 760 g gutui curatate si rase
  • cca 600 g mere curatate si rase
  • 400 ml apa
  • 700 g zahar
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui si mere:

Mai intai am curatat gutuile si merele si le-am dat pe razatoarea mare. Intr-o cratita am pus zaharul cu apa, apoi am adaugat gutuile si merele rase, am amestecat bine si am pus cratita pe foc, la foc mic, pentru cca 1 si 1/2 ore, din cand in cand am amestecat sa nu se lipeasca. Cand au fost suficient de fierte si scazute, am asezat gemul in borcanele sterilizate, le-am capacit si apoi le-am bagat in cuptor, cuptor ce a fost incins inainte. Le lasam pana a doua zi cand le depozitam in camara. Sunt bune la iarna, la diverse umpluturi pentru prajituri sau asa simplu intins pe-o felie de paine...pana al iarna se odihnesc linistit in camara...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

anca_rm 1

21.09.2016, 09:01

delicios , si eu vreau sa fac dar nu stiu cand apuc

miki_a 1

21.09.2016, 19:56

Ce bucurie este acest gem la iarna!

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 09:39

imi place aceasta combinatie de gem!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Napoleon
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 01

    MI