Gem de morcovi cu parfum de roze

de dentistutza in Dulceata / Gem, 30 Sep 2011 | 11483 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta deosebita ii multumesc mult mitinitei de la care am preluat idea de baza- meritul ii apartine!!!
Modificarile sunt in functie de gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg morcovi
  • 800 gr. zahar
  • 4-5 pastai cardamom zdrobite
  • 1 cana apa fiarta
  • 1/4 cup apa de roze
  • 1 pliculet Gelfix pt. dulceata/gem+2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de morcovi cu parfum de roze:

Morcovii curatati se dau la robot sau se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun intr-o cratita cu zaharul si apa clocotita pe foc potrivit amestecand din cand in cand. Eu am pus si cardamomul de la inceput. Se lasa cam 35-40 minute. Apoi se amesteca continutul plicului de Gelfix cu 2 linguri zahar si si doua trei linguri din zeama si se toarna in cratita care fierbe. Se amesteca foarte bine ca sa nu ramana cocoloase si se lasa exact un minut pe foc.  Inainte de a lua de foc se adauga apa de roze.

 Se pune la borcane sterilizate si se lasa sa se raceasca cu borcanul intors (pe capac).

TIPS-URI

1

cine doreste  mai acrisor poate pune si zeama de la 1/2 lamaie in stadiul final.Totusi este bine sa gustati, mi se pare ca gelfixul este oricum putin acru la gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de morcovi cu parfum de roze" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de fructe asortate