Gem de morcovi cu parfum de roze

de dentistutza in Dulceata / Gem, 30 Sep 2011 | 5870 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta deosebita ii multumesc mult mitinitei de la care am preluat idea de baza- meritul ii apartine!!!
Modificarile sunt in functie de gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg morcovi
  • 800 gr. zahar
  • 4-5 pastai cardamom zdrobite
  • 1 cana apa fiarta
  • 1/4 cup apa de roze
  • 1 pliculet Gelfix pt. dulceata/gem+2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de morcovi cu parfum de roze:

Morcovii curatati se dau la robot sau se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun intr-o cratita cu zaharul si apa clocotita pe foc potrivit amestecand din cand in cand. Eu am pus si cardamomul de la inceput. Se lasa cam 35-40 minute. Apoi se amesteca continutul plicului de Gelfix cu 2 linguri zahar si si doua trei linguri din zeama si se toarna in cratita care fierbe. Se amesteca foarte bine ca sa nu ramana cocoloase si se lasa exact un minut pe foc. Inainte de a lua de foc se adauga apa de roze.


Se pune la borcane sterilizate si se lasa sa se raceasca cu borcanul intors (pe capac).

 

TIPS-URI

1

cine doreste  mai acrisor poate pune si zeama de la 1/2 lamaie in stadiul final.Totusi este bine sa gustati, mi se pare ca gelfixul este oricum putin acru la gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de morcovi cu parfum de roze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

MIUTA 1

04.10.2011, 14:10

Arata foarte bine sunt curioasa ce gus are.
Imi place

lili_khanem 1

02.11.2013, 17:57

ce inseamna cardamom?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de mure