Gem de mure

de simona72 in Dulceata / Gem, 3 Aug 2013 | 12366 vizualizari

 

Este gemul, dulceata, cum vreti voi sa-i ziceti cel mai mancat si folosit la mine in familie. Il folosesc cel mai des la prajituri, clatite, tartine,inghetata cu fructe, iaurt cu fructe, ca si toping....pt gust, aroma, textura, culoare...pt tot. Chiar daca unii vor stramba din nas pt ca este facuta cu gelfix, pe mine nu ma deranjeaza. De cativa ani buni asa o fac si asa imi place cel mai mult. Nu stau mult langa aragaz , fructele raman intregi daca vreau, reusita este garantata si tzine si peste iarna...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mure
  • 500 gr zahar
  • 1 plic gelfix
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mure:

Murele le spalam bine sub jet de apa, le punem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga de apa. Le dam prin robotul de bucatarie si le pasiram bine. Se dau prin strecuratoare, se amesteca bine pana ce nu mai iasa nimic prin strecuratoare, iar samburii si ceva din pulpa ramane in strecuratoare. Se aduna toata cantitatea de piure de mure strecurat, se pune intr-o cratita si se da la foc pt 20-30 minute, pana a scazut putin si s-a ingrosat. Zaharul se amesteca cu continutul plicului, se adauga peste mure dupa ce au fiert si se mai lasa max minute pe foc. Se toarna fierbinte in borcane sterilizate, se rastoarna cu gura in jos pt 5 minute, se lasa sa se raceasca treptat 1-2 zile intr-o patura apoi se depoziteaza in camara. Garantez ca este un deliciu.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

singururl "inconvenient" este ca se pierde destul de mult din fructe dupa ce le strecuram, la 2 kg mure s-au pierdut aproximativ 600-700 grame

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Valclaudia 1

03.08.2013, 17:36

ce bunatate!

Anett 1

03.08.2013, 20:00

vreau si eu!

diaconta 1

03.08.2013, 23:27

foarte gustos si i-ai scos semintele

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gem de mure