Gem de mure

de simona72 in Dulceata / Gem, 3 Aug 2013 | 6796 vizualizari

 

Este gemul, dulceata, cum vreti voi sa-i ziceti cel mai mancat si folosit la mine in familie. Il folosesc cel mai des la prajituri, clatite, tartine,inghetata cu fructe, iaurt cu fructe, ca si toping....pt gust, aroma, textura, culoare...pt tot. Chiar daca unii vor stramba din nas pt ca este facuta cu gelfix, pe mine nu ma deranjeaza. De cativa ani buni asa o fac si asa imi place cel mai mult. Nu stau mult langa aragaz , fructele raman intregi daca vreau, reusita este garantata si tzine si peste iarna...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mure
  • 500 gr zahar
  • 1 plic gelfix
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mure:

Murele le spalam bine sub jet de apa, le punem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga de apa. Le dam prin robotul de bucatarie si le pasiram bine. Se dau prin strecuratoare, se amesteca bine pana ce nu mai iasa nimic prin strecuratoare, iar samburii si ceva din pulpa ramane in strecuratoare. Se aduna toata cantitatea de piure de mure strecurat, se pune intr-o cratita si se da la foc pt 20-30 minute, pana a scazut putin si s-a ingrosat. Zaharul se amesteca cu continutul plicului, se adauga peste mure dupa ce au fiert si se mai lasa max minute pe foc. Se toarna fierbinte in borcane sterilizate, se rastoarna cu gura in jos pt 5 minute, se lasa sa se raceasca treptat 1-2 zile intr-o patura apoi se depoziteaza in camara. Garantez ca este un deliciu.


Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

singururl "inconvenient" este ca se pierde destul de mult din fructe dupa ce le strecuram, la 2 kg mure s-au pierdut aproximativ 600-700 grame

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Valclaudia 1

03.08.2013, 17:36

ce bunatate!

Anett 1

03.08.2013, 20:00

vreau si eu!

diaconta 1

03.08.2013, 23:27

foarte gustos si i-ai scos semintele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Gem aromat de mure