Căpșuni făcute dulceață/gem - Panacris

de Panacris in Dulceata / Gem, 13 Iun 2013 | 8708 vizualizari

 

S-au tot postat reţete de dulceaţă cu căpşuni, aşa că m+am gândit să vă ofer şi varianta mea clasică!

 

INGREDIENTE

  • căpşuni proaspete 3000 g,
  • zahăr tos 1500 g,
  • sare de lămâie 1 pliculeţ.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Căpșuni făcute dulceață/gem - Panacris:

Căpşunile se spală sub jet de apă rece, aopi se curăţă de codiţe, se aşează într-un vas încăpător, se răstoarnă toată cantitatea de zahăr şi sarea de lămâie, se scutură, uşor vasul până se înglobează zahărul în vasul cu căpşuni, apoi se lasă la odihnă la rece, până a doua.


A doua zi, se transferă compoziţia într-un vas cu fund dublu/tripul, se dă la foc mare, deasupra unei table, nu direct pe foc, cca 10 minute până se ridică spuma, se spumeya, apoi se reduce focul la minim şi se lasă la fiert, până când obţineţi consistenţa dorită, Puneţi dulceaţa în borcane sterilizate, etanşaţi şi lăsaţi la dunst cald, cu fundul în sus, până a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Căpșuni făcute dulceață/gem - Panacris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

diaconta 1

13.06.2013, 20:42

ce buna

merisor 1

13.06.2013, 22:09

Sim0na 1

14.06.2013, 10:30

Buna si varianta ta! La mine, traiasca mama!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni Dukan