Desert tarta crumble cu mascarpone si capsuni

de Corinuta in Prajituri, 14 Apr 2018 | 3682 vizualizari

 

Delicioasă este, puțin cam dulce, data viitoare nu mai pun atâta zahăr. M-am inspirat după rețeta unei italience, am să vă mai aduc rețete de la ea, că tare bune sunt❤🍓

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g făină
  • 120 g zahăr (brun dacă aveți)
  • 120 g unt moale
  • 2 ouă
  • 7 g praf de copt
  • 1 lgț coajă de lămâie
  • un praf de sare
  • Umplutură:
  • 500 g mascarpone
  • 120 g zahăr (pudră am pus eu)
  • 2 gălbenușuri
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 4 linguri gem de căpșuni
  • 300 g căpșuni tăiate bucăți
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta crumble cu mascarpone si capsuni:

Rețeta este pentru o formă de tort cu diametrul de 22 sau 24 cm, pe care o tapetez cu hartie de copt sau unt și făină.
Pentru aluat amestecăm toate ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt, sarea și coaja de lămâie. Adăugăm untul moale și amestecăm cu mâna până devine sfărâmicios, apoi adăugăm ouăle și frământăm. Aluatul se leagă, dar rămâne totuși bucățele. Așezăm jumătate din cantitatea obținută în tavă și o întindem cu mâinile, acoperind puțin și din peretele tăvii.
Pentru cremă: mixăm mascarponele cu zahărul, adăugăm gălbenușurile și vanilia și amestecăm bine.
Dăm drumul la cuptor să se încălzească la 180 de grade C.
Peste aluatul din tavă întindem gemul de căpșuni, apoi turnăm crema și o întindem uniform. Așezăm peste crema bucățile de căpșuni. Deasupra presărăm bucățile de aluat rămas, astfel încât să acoperim căpșunile cat mai bine.
Coacem 40 de minute la 180 de grade C, după care lăsăm să se răcească și o dăm la frigider pentru câteva ore sau pudrăm cu zahăr pudra și servim.

TIPS-URI

1

Cred ca merg și altfel de fruncte, dacă nu aveți căpșuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta crumble cu mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rapida cu iaurt si banana