Gem de portocale

de katty in Dulceata / Gem, 19 Ian 2020 | 1915 vizualizari

 

Pentru ca aveam pe stoc niste portocale  descojite si nu aveam chef sa le mananc m-am gandit sa le conserv cumva. si cum alfel decat intr-un gem delicios pe care sa il folosesc mai tarziu la alte preparate.
Bunatati pentru Craciun

 

INGREDIENTE

  • 700 ml zeama de portocala proaspat stoarsa
  • 700 gr zahar gelifiant
  • 1 baton scortisoara
  • coaja de la o portocala bio
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de portocale:

Punem toate ingredientele intr-o craticioara la foc mic.

Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine un  gem frumos, curat.

Dupa 20 de minute putem sa facem proba cu picatura. (picatura scursa de pe lingura pe o farfurie nu trebuie sa se imprastie).

Fierbem  pana cand consideram ca este suficient de legata, tinand cont de faptul  ca se mai intareste dupa ce se raceste.

Dupa ce oprim focul il  punem in borcanele sterile pe care le invelim in prosoape.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de portocale" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Marmelada de portocale