Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Unul dintre preferatele mele pentru tartine cu unt si clatite: gemul de mere!
Merele se curata de coaja, se scot cotoarele, se dau pe razatoarea mare si se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze si sa-si pastreze culoarea aurie.
Adaugam zaharul, se amesteca si una-doua ore asteptam sa lase zeama, apoi se pun la fiert intr-o cratita adanca, de inox, cu fundul gros, pentru a nu se lipi, impreuna cu zaharul vanilat si betele de scortisoara. Periodic, se amesteca usor.
Vor fierbe repede, le-am tinut la foc mic cca o ora, dar depinde cata zeama au lasat.
Au iesit 3 borcane de 400 g si unul de 800 g.
1
Merele au multă pectină, o substanță care leaga în mod natural gemurile și dulcețurile. Vor scade destul de repede si ar putea necesita adaos de lichid. In acest caz, adaugati suc de portocale proaspat stoarse.
2
Cantitatea de zahar se poate ajusta in functie de gust si de dulceata merelor.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult