Gem de mere

de ANCA in Dulceata / Gem, 10 Noi 2011 | 10498 vizualizari

 

Unul dintre preferatele mele pentru tartine cu unt si clatite: gemul de mere!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mere
  • 700 g zahar
  • o lamaie
  • 1-2 portocale
  • 2 plicuri zahar vanilat (mai bun era un baton de vanilie, dar nu am avut..)
  • 2 bete scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mere:

Merele se curata de coaja, se scot cotoarele, se dau pe razatoarea mare si se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze si sa-si pastreze culoarea aurie.


Adaugam zaharul, se amesteca si una-doua ore asteptam sa lase zeama, apoi se pun la fiert intr-o cratita adanca, de inox, cu fundul gros, pentru a nu se lipi, impreuna cu zaharul vanilat si betele de scortisoara. Periodic, se amesteca usor.


Vor fierbe repede, le-am tinut la foc mic cca o ora, dar depinde cata zeama au lasat.


Au iesit 3 borcane de 400 g si unul de 800 g.

 

TIPS-URI

1

Merele au multă pectină, o substanță care leaga în mod natural gemurile și dulcețurile. Vor scade destul de repede si ar putea necesita adaos de lichid. In acest caz, adaugati suc de portocale proaspat stoarse.

2

Cantitatea de zahar se poate ajusta in functie de gust si de dulceata merelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

ANCA 1

12.11.2011, 15:36

gaby_gabytza 1

16.11.2011, 15:04

Kori 1

24.11.2011, 10:32

foarte bun, ma tenteaza sa incerc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de mere cu scortisoara