Gem de prune cu ciocolata si scortisoara

de mihaelar63 in Dulceata / Gem, 10 Dec 2018 | 3399 vizualizari

 

 Zilele trecute am preparat niste clatite grozave de post. Pentru umplutura am gasit in colectia mea un gem de prune cu ciocolata. Ideea am preluat-o dintr-o calatorie in Germania. Aveau acolo niste combinatii de gemuri de sta pisicu-n coada.:D. Pacat sa nu impartasesc cu voi o reteta asa faina. Atat pot sa spun: Nutella sa se ascunda !!!!

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg prune soi vanat de Italia
  • 500 gr zahar
  • 250 gr ciocolata amaruie
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune cu ciocolata si scortisoara:

  1. Prunele se spala si se curata de samburi.
  2. Pentru preparare eu am folosit aparatul Multicooker Philips.
  3. Avantajul prepararii de gemuri la acest aparat este ca nu este nevoie de supraveghere. Nu se va prinde de fund.
  4. Am pus prunele sa fiarba pe programul dedicat pentru gem timp de 45 minute.
  5. Dupa aceasta am adaugat zaharul si scortisoara.
  6. Am amestecat usor si am lasat sa se dizolve zaharul in gemul ce fierbe.
  7. Am rupt ciocolata bucatele si am incorporat-o in gem.
  8. Amestecati cand aceasta incepe sa se topeasca.
  9. Pregatiti borcane curate cu filet.
  10. Se pune gemul in borcane si se da 20 minute la dunst cald.
  11. Transferati borcanele intr-un loc ocrotit si le lasati la caldura sub paturi.
  12. A doua zi se pune gemul in camara.

                Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Pentru preparare eu am folosit aparatul Multicooker Philips.

2

Avantajul prepararii de gemuri la acest aparat este ca nu este nevoie de supraveghere. Nu se va prinde de fund.

3

Puteti folosi mai mult zahar. Eu prefer mai putin.

4

Aproape jumatate din gem l-am consumat proaspat in cateva zile. Este deosebit cu o felie de paine langa o cana cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune cu ciocolata si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de coacaze rosii/negre