Gem de gutui cu pere

de Rocsi in Dulceata / Gem, 28 Oct 2010 | 7697 vizualizari

 

Mmmm...mie imi place mult...

 

INGREDIENTE

  • 10 gutui mari
  • 1,5 kg pere mai zemoase
  • 800 gr-1 kg zahar(depinde cat de dulce va place)
  • 1 lamaie mare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui cu pere:

Gutuile si perele le spalam bine sub jetul de apa. Le curatam de coaja. Perele le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le punem intr-un bol. Gutuile le dam si acestea pe razatoarea cu ochiuri mari si le punem in alt bol.


Intr-o oala de tuci punem perele si gutuile rase. Deasupra turnam zaharul. Amestecam bine si le lasam asa sa se odihneasca 1-2 ore, apoi luam oala si o punem pe aragaz ,la foc potrivit. Invartim des in gem sa nu se prinda de oala. Lasam sa fiarba bine pana ce se leaga. Cu 15 minute inainte de a o inchide adaugam zeama de la lamaie. Cand e gata o lasam sa se racoreasca. A 2a zi o punem in borcane si le inchidem ermetic. Acestea le invelim in hartie,le asezam intr-o oala mai larga,le acoperim cu apa. Deasupra asezam un prosop de bucatarie si le punem pe foc la sterilizat circa 50 minute. Le lasam sa se raceasca apoi le dam la loc racoros.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

ela 1

28.10.2010, 23:26

adica cum?din sefa Rocsi,a devenit nora Rocsi???Nadinaaaaaaa.....

Bucataras Medi 1

29.10.2010, 09:59

ce parfum , ce aroma..............

Rocsi 1

29.10.2010, 11:10

-nadina nu ma aprovizionez prea mult,,,asa putin din toatema bucur k te mandresti cu mine
corina241 multumesc
-kamy multumesc
-corina am combinat gutui cu pere si a iesit o bunatate
-da mai ela ai ramas cu stirile in urma...acum sunt nora lui nadina deci sunt si mai sefa ca eu dau ordin si ea imi face ce vreau(si ea si copilul)
-medi saru-mana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi taranesti cu carne tocata
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budinca de orez cu capsuni la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

de laura_n 6

ieri la 17:31

Dulceata de cirese amare

ieri la 15:29

Desert tort 10 ani

pe 16.06 la 21:34

Perisoare din piept de pui cu marar

pe 16.06 la 13:11

Desert pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

pe 15.06 la 18:20

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui cu trandafiri