Gem de gutui cu merisoare

de mihaelar63 in Dulceata / Gem, 20 Noi 2011 | 1846 vizualizari

 

Tot nu m-am rabdat sa gasesc o intrebuintare gustoaselor merisoare uscate ce le consum cu mare placere .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gutui
  • 500 gr merisoare uscate
  • 1, 5   kg zahar
  • 2 l apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui cu merisoare:

Merisoarele se limpezesc si se pun la hidratat in 500 ml apa .


Gutuile se sterg de puf , se spala , se curata de seminte si se taie patratele marunte si se pun la fiert in restul de 1,5 l apa .


Dupa primul clocot se pune si zaharul , se lasa la fiert aprox . 45 min pana incepe sa scada compozitia .


Se adauga merisoarele si se mai fierb 15 min . impreuna .


In aceasta ultima operatiune amestecati gemul caci are tendinta sa se prinda de fundul oalei .


Puneti minunatia de gem in borcane curate cu capac .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Bya Ralu 1

21.05.2012, 00:07

minunat

reisnaor_2006 1

27.03.2015, 14:08

miki_a 1

27.03.2015, 14:55

O bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui