Dulceață de gutui cu dovleac

de Bunica in Dulceata / Gem, 4 Noi 2016 | 3417 vizualizari

 

Nu se putea să treacă toamna să nu fac și eu o dulceață de gutui,chit că mai am de anul trecut!

 

INGREDIENTE

  • 4 gutui mari
  • jumătate dintr-un dovleac
  • 1 kg. zahăr
  • 300 ml. apă
  • 1 lămâie
  • 2 linguri merișoare
  • 2 linguri goji
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de gutui cu dovleac:

Ia o cratiță cu fundul dublu .Pune apa și zahărul în cratiță și dă la foc potrivit.Fierbe siropul cât să fie bine legat.

Curăță gutuile și dovleacul de coajă.Taie-le felii subțiri ,apoi julien.

Pune gutuile și dovleacul în cratiță peste sirop .

Spumuiește din când în când.La mine n-a fost nevoie să spumuiesc,dar am spumuit siropul.

Dulceața este gata când siropul stă ca o bobiță pe o farfurie rece.

Înainte de a a fi siropul legat pune merișoarele si fructele de goji.

Lamâia se spală bine apoi se dă pe răzătoare cu coajă cu tot.

După ce ai pus lămâia mai fierbe 5 minute.

Pune dulceața fierbinte în borcanele spălate și uscate în cuptor.

 

TIPS-URI

1

Siropul să fie bine legat înainte de a pune gutuile și dovleacul.

2

Își vor lăsa multă zeamă.

3

Se fierbe cam 45-60 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de gutui cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Gherca Daniela 1

06.11.2016, 09:07

mihaelar63 1

07.11.2016, 03:56

Asta da combinatiune de combinatiune

anca_rm 1

07.11.2016, 10:23

ce faina reteta , delicioasa trebuie sa fie combinatia

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de rabarbar si capsuni