Dulceață de gutui cu dovleac

de Bunica in Dulceata / Gem, 4 Noi 2016 | 445 vizualizari

 

Nu se putea să treacă toamna să nu fac și eu o dulceață de gutui,chit că mai am de anul trecut!

 

INGREDIENTE

  • 4 gutui mari
  • jumătate dintr-un dovleac
  • 1 kg. zahăr
  • 300 ml. apă
  • 1 lămâie
  • 2 linguri merișoare
  • 2 linguri goji
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de gutui cu dovleac:

Ia o cratiță cu fundul dublu .Pune apa și zahărul în cratiță și dă la foc potrivit.Fierbe siropul cât să fie bine legat.


Curăță gutuile și dovleacul de coajă.Taie-le felii subțiri ,apoi julien.


Pune gutuile și dovleacul în cratiță peste sirop .


Spumuiește din când în când.La mine n-a fost nevoie să spumuiesc,dar am spumuit siropul.


Dulceața este gata când siropul stă ca o bobiță pe o farfurie rece.


Înainte de a a fi siropul legat pune merișoarele si fructele de goji.


Lamâia se spală bine apoi se dă pe răzătoare cu coajă cu tot.


După ce ai pus lămâia mai fierbe 5 minute.


Pune dulceața fierbinte în borcanele spălate și uscate în cuptor.


 

TIPS-URI

1

Siropul să fie bine legat înainte de a pune gutuile și dovleacul.

2

Își vor lăsa multă zeamă.

3

Se fierbe cam 45-60 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de gutui cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Gherca Daniela 1

06.11.2016, 09:07

mihaelar63 1

07.11.2016, 03:56

Asta da combinatiune de combinatiune

anca_rm 1

07.11.2016, 10:23

ce faina reteta , delicioasa trebuie sa fie combinatia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de afine