Gem de prune grase si aromate

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 15 Sep 2020 | 2173 vizualizari

 

Spun din start ca nu m-am documentat ce fel de prune sunt, adica soiul lor, stiu ca sunt grasane, se desfac usor de pe sambure si sunt delicioase, numai bune de gem.

 

INGREDIENTE

  • 10 kg prune grase (se desfac usor de pe sambure)
  • 1 kg zahar
  • 1 tuci incapator
  • rabdare
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune grase si aromate:

Am spalat prunele, le-am desfacut de pe sambure si le-am taiat in 4, le-am asezat in tuci, am pus zahar peste ele, am amestecat bine sa tavalesc toate prunele prin zahar, am asezat tuciul pe foc, la foc mic, de dimineata pana seara, pana ce a scazut la mai mult de jumatate sau pana este bine legat. Din cand in cand am amestecat cu o lingura de lemn, avand grija sa nu se lipeasca. Nu este nimic complicat la a face gem, trebuie doar multa rabdare, rabdare care este rasplatita cu un produs finit de calitate si delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune grase si aromate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

16.09.2020, 21:17

Ce culoare faina are!

dantes 1

17.09.2020, 10:32

Buna!

Lau 1

19.09.2020, 19:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert dulceata de fructe de padure