Gem de prune la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de laura_n in Multicooking, 4 Oct 2019 | 3264 vizualizari

 

Sarbatorim toamna in toata splendoarea ei, incepand de la culorile ei parca pictate, pana la mancaruri delicioase si pline de aroma, la sarbatori frumoase si ganduri bune. Ca in fiecare an, sarbatorim Crocktober si al lui festival gustos de retete sanatoase, iar eu nu pot decat sa va recomand din nou, cu toata inima, sa va imprieteniti bucataria fie cu un slow cooker Crock-Pot, fie cu un Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Mai multe retete CrockPot aici  Ambele aparate sunt foarte harnice, de mare ajutor in bucatarie, mai ales atunci cand timpul trebuie impartit intre multe activitati. Detalii si retete grozave gasiti aici >>> http://bit.ly/2l33yGa

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune coapte bine
  • 100 gr miere naturala
  • 1 baton scortisoara
  • 3-4 cuisoare
  • miez nuci albe
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:

Se pregatesc prunele: se spala, se desfac in jumatati, se scot samburii. Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se conecteaza la o sursa de curent. In vasul aparatului se pun prunele, batonul de scortisoara, cuisoarele macinate. Se asaza capacul in pozitia inchis, se inchide supapa de eliberare aburi. Din meniul aparatului, se selecteaza programul Dessert, durata de gatire de 20 minute, apoi se apasa tasta Start. Odata terminat timpul de gatire, se desface supapa de eliberare aburi, folosind o manusa de bucatarie si un cleste. Dupa ce aburul s-a evaporat, se desface capacul cu atentie. Se adauga mierea, miezul de nuca, apoi se asaza din nou capacul in pozitia inchisa. Se inchide supapa de eliberare aburi, se mai selecteaza programul Dessert, cu durata de 10 minute, apoi se apasa tasta Start. Dupa terminarea programului, se desface din nou supapa de eliberare aburi, la fel cu ajutorul unui cleste si a unei manusi de bucatarie. Dupa ce s-a evaporat tot aburul, se desface capacul. Se amesteca usor cu ajutorul spatulei din dotare. Gemul fierbinte se pune in borcane sterilizate si se sigileaza cu capace. Multicookerul se deconecteaza de la sursa de curent. Sa va fie de folos!  

TIPS-URI

1

alegeti prune coapte bine, din cele dulcege

2

puteti pregati cu zahar, in functie de gustul fiecaruia

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Panacris 1

07.10.2019, 12:12

lucy2002 1

03.11.2019, 13:12

Imi place mult gemul de prune!

RuxyRux 1

01.03.2020, 10:57

Mmmm....cat e de tentant! Pupici Laurici!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciolan afumat aromatizat cu cartofi la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune