Gem de smochine

de adasev12 in Dulceata / Gem, 5 Oct 2010 | 6224 vizualizari

 

am cules aseara un castron mare de smochine, frumoase si rosii. aveam si eu in cap sa fac gem si dupa ce am consultat o gramada de retete depeste tot, am combinat eu ceva intre ele si a iesit ce a pana la urma...

 

INGREDIENTE

  • cam 1,5 kg de smochine rosii
  • 1 kg de zahar ( dar e fff dulce, nu trebuia sa pun atata)
  • suc de lamaie ( 1 1/2)
  • 1 apa
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de smochine:

se pune o oala la foc sa clocoteasca.


smochinele se spala si se inteapa fiecare cu un ac apoi se pun in apa clocotita si se lasa 10 min.


se scot si se scurg.


se pastreaza 1 l din apa respectiva si se adauga zaharul si scortisoara apoi se pune pe foc sa fiarba pana se leaga un pic.


smochinele se taie in jumatate ( acum imi pare rau ca nu le-am taiat in 4...nu-mi palce sa fie asa mari...) si se aduga in sirop si se lasa la fiert pana se leaga bine...eu le-am fiert aprox. 2 ore ...dar scred ca era suficient si 750 ml de apa, fiindca smochinele mai lasa si ele apa.


se adauga si sucul de la lamai si se mai alsa sa dea cateva clocote.


se pune fierbinte in borcane si se lasa la racit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

adasev12 1

07.10.2010, 11:51

nadina, e f buna, merita!

Bunica 1

07.10.2010, 20:44

Dulceata de smochine este printre preferatele mele. Gem n-am mancat , dar cred ca este foarte bun

adasev12 1

07.10.2010, 22:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de macese