Gem de smochine

de adasev12 in Dulceata / Gem, 5 Oct 2010 | 5958 vizualizari

 

am cules aseara un castron mare de smochine, frumoase si rosii. aveam si eu in cap sa fac gem si dupa ce am consultat o gramada de retete depeste tot, am combinat eu ceva intre ele si a iesit ce a pana la urma...

 

INGREDIENTE

  • cam 1,5 kg de smochine rosii
  • 1 kg de zahar ( dar e fff dulce, nu trebuia sa pun atata)
  • suc de lamaie ( 1 1/2)
  • 1 apa
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de smochine:

se pune o oala la foc sa clocoteasca.

smochinele se spala si se inteapa fiecare cu un ac apoi se pun in apa clocotita si se lasa 10 min.

se scot si se scurg.

se pastreaza 1 l din apa respectiva si se adauga zaharul si scortisoara apoi se pune pe foc sa fiarba pana se leaga un pic.

smochinele se taie in jumatate ( acum imi pare rau ca nu le-am taiat in 4...nu-mi palce sa fie asa mari...) si se aduga in sirop si se lasa la fiert pana se leaga bine...eu le-am fiert aprox. 2 ore ...dar scred ca era suficient si 750 ml de apa, fiindca smochinele mai lasa si ele apa.

se adauga si sucul de la lamai si se mai alsa sa dea cateva clocote.

se pune fierbinte in borcane si se lasa la racit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Gem de smochine-0
Gem de smochine-1
Gem de smochine-2
Gem de smochine-3
Gem de smochine-4
Gem de smochine-5
Gem de smochine-6

COMENTARII (10)

adasev12

adasev12 1

07.10.2010, 11:51

nadina, e f buna, merita!

Bunica

Bunica 1

07.10.2010, 20:44

Dulceata de smochine este printre preferatele mele. Gem n-am mancat , dar cred ca este foarte bun

adasev12

adasev12 1

07.10.2010, 22:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53