Gem de smochine

de lilik in Dulceata / Gem, 29 Aug 2011 | 15928 vizualizari

 

Am primit zilele trecute niste smochine....cam multe ce-i drept,dar le-am gasit repede intrebuintare....am facut putin gem de smochine,cateva le-am mancat si cu altele am facut ceva dulce.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg smochine curatate
  • 600 gr zahar
  • 1 lamaie
  • 200 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de smochine:

Spalam smochinele si le lasam sa se usuce,apoi le taiem coditele si daca au coaja groasa le decojim,dupa care le taiem in 2 sau 4(depinde cat sunt de mari).


Punem smochinele cu apa si coaja rasa de lamaie pe foc si la 5 minute dupa ce incepe sa fiarba punem zaharul,amestecam usor si lasam sa fiarba la foc mic pana capata consistenta dorita.


Cu 10 minute inainte de a stinge focul punem zeama de lamaie.


Cand e gata punem gemul in borcane sterilizate,punem capacele si le intoarcem cu fundul in sus pana se racesc,apoi le punem in camara.


Gemul de smochine este minunat pe paine sau ca umplutura pt diverse tarte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Anamaria7 1

31.08.2011, 22:31

nici eu! da si mieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

lilik 1

01.09.2011, 15:16

Daca nu ati papat pana acum,va invit cu drag la o portie de clatite cu gem de smochine.....sunt fantastice

babi5 1

23.08.2013, 17:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Paccheri cu crema de branza

ieri la 21:41

Desert tort cu visine, crema mascarpone si crema de ciocolata cu unt de arahide

de Rocsi 9

ieri la 20:49

Salata de vinete cu ardei copt

de Bunica 7

ieri la 15:08

RETETA RECOMANDATA
Gem de struguri