Gem de visine cu zmeura, fara zahar

de Rocsi in Dulceata / Gem, 14 Iul 2020 | 514 vizualizari

 

Am mai mancat gem in aceasta combinatie si mi-a placut foarte mult! Cum zilele acestea am adus niste zmeura de la tara, din aia mai mica de gradina, aveam si o punga de indulcitor gelifiant, m-am pus pe treaba, sa pregatesc acest gem. Este super aromat, in plus l-am pregatit destul de repede! Daca aveti probleme si nu puteti consuma zahar, va recomand aceasta varianta de gem, o sa va incante!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg visine
  • 1 kg zmeura
  • jumatate de lamaie mare
  • 340 gr indulcitor gelifiant
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de visine cu zmeura, fara zahar:

Mai intai pregatiti cateva borcane. Le spalati bine cu apa fierbinte si le puneti la scurs. Inainte de folosire le stergeti bine cu un prosop curat, ca sa va asigurati ca nu mai au stropi de apa.


Spalati visinele, le curatati de codite si samburi. Zmeura, o spalati, dar foarte usor sa nu o sfaramati prea tare si o puneti intr-o sita la scurs. Visinele cu tot cu sucul loc, le puneti intr-o cratita mai groasa (eu folosesc un tuci) si le transferati pe foc. Puneti sucul de la lamaie peste si cand incepe sa clocoteasca dati focul la mic. Le fierbeti 25 de minute.


Puteti lua spuma, insa eu o las mereu. Adaugati zmeura dupa acest timp, amestecati usor, apoi puneti si indulcitorul gelifiant. Amestecati usor, dar mereu pana indulcitorul este topit. Mai fierbeti gemul 10 minute, tot la foc mic, apoi il luati de pe foc.


Gemul fierbinte il puneti in borcane. Infiletati bine capacele, inveliti borcanele fierbinti intr-o patura si le lasati acolo pana a doua zi.


Le etichetati si le depozitati la rece.


Mie mi-au iesit 4 borcane de 370 gr si un borcan mai mic, plus ce am gustat!


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de visine cu zmeura, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Ancutsa 1

21.07.2020, 22:03

Interesanta combinatie, nu am mai incercat! Arata tare bine!

Ancutsa 1

24.07.2020, 11:16

Rocsi, nu ai trecut in descriere ”Retete de vara”, de ce nu o inscrii in concurs?

Rocsi 1

24.07.2020, 20:38

Multumesc mult, Ancutsa! Nu am inscris-o, prefer sa ii las in fata pe cei care isi doresc cu adevarat sa castige!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de legume

pe 04.08 la 22:08

Balmos

pe 04.08 la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

pe 04.08 la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui