Gem de zmeura

de Criss in Dulceata / Gem, 18 Aug 2011 | 7241 vizualizari

 

Duminica m-am intors din concediu (partea a doua de concediu), petrecut in Moldova. Si in drum spre casa, pe la Piatra Fantanele, am cumparat o galetusa de 5 kg de zmeura. O parte am condelat-o,am facut si o Pavlova ( http://www.bucataras.ro/retete/pavlova-cu-zmeura-24442.html )si din restul de vreo 3 kg am facut gem de zmeura, foarte bun, foarte aromat, singurul inconvenient fiind samburii destul de suparatori.

 

INGREDIENTE

  • -3 kg zmeura
  • -1.5 kg zahar
  • -zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de zmeura:

Preparare gem de zmeura:


Zmeura se spala, cu grija pentru ca zmeura si in general fructele de padure sunt foarte delicate si se zdrobesc usor. Cel mai bine e sa punem cantitati mici de fructe intr-o strecuratoare pe care apoi o cufundam intr-un bol cu apa rece.


Adaugam zaharul si lasam pana a doua zi, timp in care zaharul se topeste. Punem la fiert, indepartam spuma, adaugam sucul de la o lamaie si lasam sa fiarba aproximativ 30 de minute, amestecand in continuu. Punem gemul in borcane sterilizate si acoperim borbanele cu paturi pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mimmi 1

18.08.2011, 22:12

Ce bune e si ce culoare frumoasa !

Criss 1

19.08.2011, 09:51

Multumesc dragele mele. Sper pana la urma sa nu ma deranjeze samburii.

anomisana 1

13.07.2012, 17:23

Criss, te rog spune-mi cate borcane ti-au iesit din cele 3 kg de zmeurici.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

de RODIMUR 7

ieri la 22:49

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Dulceata si gem de caise