Gem de zmeura

de Criss in Dulceata / Gem, 18 Aug 2011 | 4639 vizualizari

 

Duminica m-am intors din concediu (partea a doua de concediu), petrecut in Moldova. Si in drum spre casa, pe la Piatra Fantanele, am cumparat o galetusa de 5 kg de zmeura. O parte am condelat-o,am facut si o Pavlova ( http://www.bucataras.ro/retete/pavlova-cu-zmeura-24442.html )si din restul de vreo 3 kg am facut gem de zmeura, foarte bun, foarte aromat, singurul inconvenient fiind samburii destul de suparatori.

 

INGREDIENTE

  • -3 kg zmeura
  • -1.5 kg zahar
  • -zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de zmeura:

Preparare gem de zmeura:


Zmeura se spala, cu grija pentru ca zmeura si in general fructele de padure sunt foarte delicate si se zdrobesc usor. Cel mai bine e sa punem cantitati mici de fructe intr-o strecuratoare pe care apoi o cufundam intr-un bol cu apa rece.


Adaugam zaharul si lasam pana a doua zi, timp in care zaharul se topeste. Punem la fiert, indepartam spuma, adaugam sucul de la o lamaie si lasam sa fiarba aproximativ 30 de minute, amestecand in continuu. Punem gemul in borcane sterilizate si acoperim borbanele cu paturi pana a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mimmi 1

18.08.2011, 22:12

Ce bune e si ce culoare frumoasa !

Criss 1

19.08.2011, 09:51

Multumesc dragele mele. Sper pana la urma sa nu ma deranjeze samburii.

anomisana 1

13.07.2012, 17:23

Criss, te rog spune-mi cate borcane ti-au iesit din cele 3 kg de zmeurici.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crap crocant-picant  cu garam marsala

ieri la 20:43

Madlene cu lamaie si coacaze

de katty 5

ieri la 18:37

Cornulete cu branza, nuca si scortisoara

de katty 5

ieri la 18:17

Friptura de miel cu tarhon

de katty 5

ieri la 18:13

RETETA RECOMANDATA
Gem de piersici