Gem de zmeura fara samburi

de oanapl in Dulceata / Gem, 7 Iun 2017 | 1705 vizualizari

 

Desi inca nu a aparut zmeura, eu vin cu o idee! Va invit sa incercati acest gem de zmeura fara samburi, deoarece e foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 6 kg zmeura
  • 3 - 3.5 kg zahar
  • 2 lamai
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de zmeura fara samburi:

Speli zmeura usor, o lasi sa se scurga de apa si apoi o treci prin aparatul de suc de rosii. Treci zmeura de mai multe ori, pana cand pe o parte va iesi din ce in ce mai putin suc, iar pe partea cealalta vor iesi samburii sub forma unui carnacior uscat.
Cantaresti lichidul rezultat si il pui la fiert intr-o oala smaltuita. Din aproape 6 kg de zmeura mie mi-a iesit 4.7 kg suc. Adaugi zaharul si amesteci usor pana se topeste.
Lasi sa fiarba la foc mic si aduni spuma formata, de cate ori este nevoie. Pui o lingura cu gem pe o farfurie si o dai la rece. Daca se incheaga, inseamna ca este gata gemul. Storci zeama unei lamai, iar cea de-a doua o tai cubulete. Cand incepe sa se lege compozitia, adaugi zeama si cubuletele de lamaie si mai lasi sa fiarba cateva minute. Eu am fiert gemul timp de aproximativ 4 ore, la foc mic.
Torni gemul in borcanele sterilizate, infiletezi capacele si rastorni borcanele cu capacul in jos, timp de 15 minute, apoi le aduci in pozitia normala, le acoperi cu o patura groasa si le lasi sa se raceasca lent.



 

TIPS-URI

1

Daca zmeura este foarte dulce, te sfatuiesc sa pui mai putin zahar la inceput si sa adaugi treptat, daca mai este nevoie. (Zmeura mea a fost destul de acrisoara si am pus mai mult zahar la inceput, iar cand s-a topit am constatat ca era prea dulce pentru gustul meu).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zmeura fara samburi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Panacris 1

08.06.2017, 19:33

P.S. Mie îmi place și cu sâmburi

CameliaR 1

13.06.2017, 11:45

Foarte buna!

Rahela Velicu 1

13.06.2017, 15:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de conopida
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de nuci verzi