Gem din caise si cu miez de nuca

de mamaieelena in Dulceata / Gem, 15 Iun 2011 | 7074 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 25 de bucati de caise
  • 600 grame aproximativ ,zahar
  • 100 ml apa
  • 100 gr miez de nuca
  • coaja de lamaie
  • 1 lingurita zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem din caise si cu miez de nuca:

Caisele spalate si tamponate cu prosopul se desfac in jumatati scotandu-le samburii.

Intre timp intr-o oala de aproximativ 4 litri se pune zaharul si apa la fiert. Cand zaharul s-a dizolvat se pot pune caisele. Se lasa la fiert la foc potrivit si intre timp luam spuma cu o lingura de lemn speciala pentru dulcegarii. Cand este aproape gata se poate pune nuca, coaja de lamaie si zeama, se mai lasa pret de 5 minute la fiert si se opreste focul . Se lasa 15 minute si se poate pune in borcane care se acopera bine cu prosoape pana se vor raci complet.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem din caise si cu miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de caise