Gem portocale cu nuci

de adasev12 in Dulceata / Gem, 30 Sep 2010 | 5895 vizualizari

 

am primit o reteta pt gem de portocale care mi s-a parut interesanta si am vrut s ao incerc neaparat. nu m-am avantat cu capul inainte, fiindca nu am stiut ce-o sa-mi iasa, asa ca am facut doar dintr-o jumatate de kg de portocale. rezultatul a fost surprinzator si am sa mai fac cu siguranta.
eu am sa scriu reteta cu cantitate intreaga, asa cum am primit-o.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg portocale cantarite curatate( se pot folosi si mandarine, minole, grapefruit, clementine)
  • 1, 5 kg zahar( la cat de dulce iese cred ca si un kg ajunge...nu stiu insa daca stau ...)
  • 1 lamaie
  • 150 g nuci taiate marunt
  • 100 g zahar caramelizat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem portocale cu nuci:

portocalele se curata de coaja fff bine, se desfac felii si apoi se taie cubulete. se pune zaharul deasupra, se lasa cam 30-50 min. cu zaharul, ca sa lase suc.


se pune apoi la foc mic si se lasa la fiert, amestecand din cand in cand; dupa 20 min se adauga o lamaie taiata felii ( sau doar sucul, cum doriti) si se mai lasa la fiert pana cand incepe sa se lege...adica siropul pus pe farfurioara sta inchegat ca o bobita...


se caramelizeaza zaharul si se adauga nucile taiate marunt ( eu le-am si prajit ) apoi se toarna peste restul de dulceata, se mai amesteca putin si se ia de pe foc, se lasa putin sa se domoleasca apoi se pune in borcane care au fost tinute la cald in prealabil. se infileteaza bine si se lasa sa se raceasca asa in orcane.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem portocale cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

maria_claudia 1

30.09.2010, 17:07

Laly 1

02.10.2010, 00:04

Vreau si eu o feliuta

adasev12 1

02.10.2010, 00:11

sigur Laly...cu placere!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Marmelada de portocale