Gem portocale cu nuci

de adasev12 in Dulceata / Gem, 30 Sep 2010 | 9133 vizualizari

 

am primit o reteta pt gem de portocale care mi s-a parut interesanta si am vrut s ao incerc neaparat. nu m-am avantat cu capul inainte, fiindca nu am stiut ce-o sa-mi iasa, asa ca am facut doar dintr-o jumatate de kg de portocale. rezultatul a fost surprinzator si am sa mai fac cu siguranta.
eu am sa scriu reteta cu cantitate intreaga, asa cum am primit-o.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg portocale cantarite curatate( se pot folosi si mandarine, minole, grapefruit, clementine)
  • 1, 5 kg zahar( la cat de dulce iese cred ca si un kg ajunge...nu stiu insa daca stau ...)
  • 1 lamaie
  • 150 g nuci taiate marunt
  • 100 g zahar caramelizat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem portocale cu nuci:

portocalele se curata de coaja fff bine, se desfac felii si apoi se taie cubulete. se pune zaharul deasupra, se lasa cam 30-50 min. cu zaharul, ca sa lase suc.

se pune apoi la foc mic si se lasa la fiert, amestecand din cand in cand; dupa 20 min se adauga o lamaie taiata felii ( sau doar sucul, cum doriti) si se mai lasa la fiert pana cand incepe sa se lege...adica siropul pus pe farfurioara sta inchegat ca o bobita...

se caramelizeaza zaharul si se adauga nucile taiate marunt ( eu le-am si prajit ) apoi se toarna peste restul de dulceata, se mai amesteca putin si se ia de pe foc, se lasa putin sa se domoleasca apoi se pune in borcane care au fost tinute la cald in prealabil. se infileteaza bine si se lasa sa se raceasca asa in orcane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem portocale cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

de vasimur 4

ieri la 15:15

Prajitura de post cu mere

de Caty 2

ieri la 12:23

Reteta de biban proaspat, cu ardei la cuptor

pe 21.11 la 20:20

Reteta de mancare de post din cuburi de soia

de Caty 2

pe 21.11 la 15:58

TOP
utilizatori

oanapl

2391 puncte

Rocsi

1947 puncte

mirela0911

1318 puncte

Catalina L

1295 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise