Gem portocale cu nuci

de adasev12 in Dulceata / Gem, 30 Sep 2010 | 10184 vizualizari

 

am primit o reteta pt gem de portocale care mi s-a parut interesanta si am vrut s ao incerc neaparat. nu m-am avantat cu capul inainte, fiindca nu am stiut ce-o sa-mi iasa, asa ca am facut doar dintr-o jumatate de kg de portocale. rezultatul a fost surprinzator si am sa mai fac cu siguranta.
eu am sa scriu reteta cu cantitate intreaga, asa cum am primit-o.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg portocale cantarite curatate( se pot folosi si mandarine, minole, grapefruit, clementine)
  • 1, 5 kg zahar( la cat de dulce iese cred ca si un kg ajunge...nu stiu insa daca stau ...)
  • 1 lamaie
  • 150 g nuci taiate marunt
  • 100 g zahar caramelizat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem portocale cu nuci:

portocalele se curata de coaja fff bine, se desfac felii si apoi se taie cubulete. se pune zaharul deasupra, se lasa cam 30-50 min. cu zaharul, ca sa lase suc.

se pune apoi la foc mic si se lasa la fiert, amestecand din cand in cand; dupa 20 min se adauga o lamaie taiata felii ( sau doar sucul, cum doriti) si se mai lasa la fiert pana cand incepe sa se lege...adica siropul pus pe farfurioara sta inchegat ca o bobita...

se caramelizeaza zaharul si se adauga nucile taiate marunt ( eu le-am si prajit ) apoi se toarna peste restul de dulceata, se mai amesteca putin si se ia de pe foc, se lasa putin sa se domoleasca apoi se pune in borcane care au fost tinute la cald in prealabil. se infileteaza bine si se lasa sa se raceasca asa in orcane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem portocale cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

maria_claudia 1

30.09.2010, 17:07

Laly 1

02.10.2010, 00:04

Vreau si eu o feliuta

adasev12 1

02.10.2010, 00:11

sigur Laly...cu placere!

COMENTEAZA

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem si sirop de capsuni