Ghebe murate

de Rocsi in Muraturi, 23 Sep 2014 | 7744 vizualizari

 

In camara mea, anul acesta si-a facut aparitia o noua reteta. Eu pun buretii mereu doar cu sare, iar cu ani in urma mama facea si salata, dar sotul meu a zis ca a mancat el undeva bureti murati si ca i-au placut. Asa ca, pentru inceput, am facut doar 3 borcane mici pentru a le testa, si daca vor fi pe placul alor mei la anul voi face o cantitate mai mare. Dar sunt sigura ca au iesit grozavi...

 

INGREDIENTE

  • 1,500 gr ghebe
  • 250 ml otet
  • 1 lingura sare mare
  • 1 litru apa
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 6 catei de usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe murate:

Buretii ii curatam de mizerii, ii spalam, apoi ii punem intr-un bol cu apa rece, presaram putina sare si ii lasam asa jumatate de ora.

Ii scurgem de aceasta apa si ii mai trecem pe sub un jet de apa.

Intr-o oala punem niste apa cu un varf de sare mare, le punem pe foc, si cand clocoteste dam drumul buretilor si ii fierbem 20 de minute. Dupa acest timp ii scurgem si ii lasam 5 minute sa se racoreasca.


Intr-o oala punem 1 litru de apa, otetul, sarea, boabele de piper, foile de dafin rupte bucatele. O transferam pe foc si cand da primul clocot o luam de pe aragaz.

Curatam usturoiul si il spalam.

In 3 borcane de 300 gr (mie atat mi-au iesit), punem cate un catel de usturoi, buretii, turnam zeama fierbinte (puteti face si mai putina zeama, pentru ca mie mi-a mai ramas) si iar cate un catel de usturoi.


Inchidem bine borcanele cu capacele lor, le invelim intr-o patura si le lasam acolo pana a doua zi, apoi le ducem la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe murate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Rocsi 1

28.09.2014, 20:22

Laura

Rocsi 1

28.09.2014, 20:23

E bine sa avem acolo in camara pentru iarna Dantes

Rocsi 1

28.09.2014, 20:23

Multumesc Anca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Castraveți bulgărești în oțet