Ghebe murate

de Rocsi in Muraturi, 23 Sep 2014 | 10884 vizualizari

 

In camara mea, anul acesta si-a facut aparitia o noua reteta. Eu pun buretii mereu doar cu sare, iar cu ani in urma mama facea si salata, dar sotul meu a zis ca a mancat el undeva bureti murati si ca i-au placut. Asa ca, pentru inceput, am facut doar 3 borcane mici pentru a le testa, si daca vor fi pe placul alor mei la anul voi face o cantitate mai mare. Dar sunt sigura ca au iesit grozavi...

 

INGREDIENTE

  • 1,500 gr ghebe
  • 250 ml otet
  • 1 lingura sare mare
  • 1 litru apa
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 6 catei de usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe murate:

Buretii ii curatam de mizerii, ii spalam, apoi ii punem intr-un bol cu apa rece, presaram putina sare si ii lasam asa jumatate de ora.

Ii scurgem de aceasta apa si ii mai trecem pe sub un jet de apa.

Intr-o oala punem niste apa cu un varf de sare mare, le punem pe foc, si cand clocoteste dam drumul buretilor si ii fierbem 20 de minute. Dupa acest timp ii scurgem si ii lasam 5 minute sa se racoreasca.


Intr-o oala punem 1 litru de apa, otetul, sarea, boabele de piper, foile de dafin rupte bucatele. O transferam pe foc si cand da primul clocot o luam de pe aragaz.

Curatam usturoiul si il spalam.

In 3 borcane de 300 gr (mie atat mi-au iesit), punem cate un catel de usturoi, buretii, turnam zeama fierbinte (puteti face si mai putina zeama, pentru ca mie mi-a mai ramas) si iar cate un catel de usturoi.


Inchidem bine borcanele cu capacele lor, le invelim intr-o patura si le lasam acolo pana a doua zi, apoi le ducem la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe murate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Rocsi 1

28.09.2014, 20:22

Laura

Rocsi 1

28.09.2014, 20:23

E bine sa avem acolo in camara pentru iarna Dantes

Rocsi 1

28.09.2014, 20:23

Multumesc Anca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Relish de gogosari si ardei