Ghiveci calugaresc in vas smaltuit

de dentistutza in Mancaruri de post, 18 Oct 2010 | 6666 vizualizari

 

Pentru ca am fost plecati si ne-am intors cu ceva exces la kilograme am dat-o in legume.

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi
  • 3 morcovi mari
  • 2 cepe
  • 1 cutie porumb boabe
  • 1/2 varza
  • 1/2 telina (din cele mari, olandeze)
  • 1 punga de fasole verde congelata
  • cateva ciuperci proaspete
  • 3-4 catei usturoi
  • bulion sau pasta rosii
  • sare, piper, boia,
  • ierburi aromate : cimbru/busuioc/tarhon/coriandru-dupa gust
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci calugaresc in vas smaltuit:

Toate legumele se curata si se taie bucatele potrivite. Se pun in vasul de lut smaltuit, se stropesc cu ulei de masline si se dau la cuptor, la foc potrivit si cu capac cam o ora. Apoi, se scot din cuptor , se condimenteaza, se toarna pasta de rosii, se pune usturoiul taiat feliute subtiri si se mai lasa la cuptor cam 30 minute. Inainte de final se scoate capacul si se lasa la rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci calugaresc in vas smaltuit" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din legume cu garnitura de fasole boabe (de post)