Fasole batuta cu ceapa caramelizata

de claudiaO in Mancaruri de post, 18 Noi 2014 | 3264 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole boabe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • 3 cepe mari
  • 4-5 linguri ulei
  • 1 lingura cu pasta de tomate
  • 1 lingurita zahar
  • 3-4 linguri apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu ceapa caramelizata:

Fasolea o alegem de boabele urate si o punem la fiert in apa rece. Eu schimb apa de 3 ori inainte de a o pune la fiert definitiv.


Asadar, dupa ce am schimbat apa de 3 ori, punem din nou apa rece, adaugam morcovul si pastarnacul curatate si taiate bucati mari, uleiul, zaharul si bicarbonatul si lasam la fiert pana se patrunde bine fasolea.


Dupa ce este gata fiarta, scurgem bine de zeama si pasam cu blenderul; adaugam si cateii de ustorioi la pasat,saram dupa gust.


Cepaa o tocam marunt si o punem la calit in cele 4-5 linguri de ulei incins pana devine translucida;adaugam putina apa si fierbem pana scade, apoi punem zaharul si mai lasam putin pe foc, apoi adaugam pasta de tomate; fierbem inca vreo 2-3 clocote si o turnam peste fasolea batuta.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

19.11.2014, 09:19

anca_rm 1

19.11.2014, 13:28

ce mult imi place fasolea uscata

MotanLaOale 1

19.11.2014, 16:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fasole facaluita / batuta