Cartofi cu usturoi verde, la cuptor

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 12 Apr 2021 | 422 vizualizari

 

  Am preparat pe repezeala acesti cartofi. Gustul bun a fost dat de primul usturoi de primavara aparut . In plus am mai folosit ardeiul kapia ce-mi statea in cale . Ce-i drept si regimul termic al prepararii a fost sinuos dar pana la urma a iesit ceva bun .
 Am preparat cartofii in acelasi timp cu o tava de peste . Unii au servit doar cartofi , altii au servit si una si alta .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 ardei kapia mic
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 manuta de patrunjel verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 4 linguri ulei
  • fulgi de chilli
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu usturoi verde, la cuptor:


  • Cartofii se curata, se spala si se taie pe lungime aproximativ asemanator cu cartofii pai.

  • Am taiat cartofii mai subtiri pentru a se prepara mai repede [ doar foamea ne cam inghesuia :D ] .

  • Kapia se taie cubulete .Usturoiul si ceapa se marunteste .

  • Amestecati cartofii cu sare , ulei , ardei si verdeturile pregatite .

  • De la patrunjel am pus la inceput doar coditele tocate .

  • Presarati deasupra cu fulgi de chilli .

  • Dati tava la cuptorul preincalzit la 280 grade .

  • In 10 minute cartofii erau crocanti pe deasupra si jumatate cruzi pe dedesupt .

  • Am intors cartofii si am redus temperatura la 205 grade.

  • Am mai pregatit cam 15 minute la aceasta temperatura .

  • La servire am presarat restul de patrunjel verde pe deasupra .

  • Pofta buna !!!


TIPS-URI

1

Cartofii cu usturoi verde se pot servi intr-o zi de post dar se pot servi si ca garnitura .

2

La cartofii cu usturoi verde serviti alaturi salata preferata .

3

Salata mea preferata stiu prietenii de care este !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu usturoi verde, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rahela Velicu 1

13.04.2021, 09:21

mirela0911 1

13.04.2021, 19:00

Ce buni sunt! Imi lasa gura apa!

Rocsi 1

15.04.2021, 19:12

O sa ii mananc pe toti! ))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de sparanghel cu oua
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi manastiresti (de post)