Ghiveci de legume

de MotanLaOale in Mancaruri de post, 30 Sep 2011 | 6527 vizualizari

 

Este o combinatie intre ghiveciul traditional si vestitul ratatouille deoarece eu am calit fiecare leguma separat inainte de a le pune in ghiveci. A iesit foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 250g fasole verde
  • 250g mazare
  • 3 cepe
  • 3 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 4-5 rosii
  • 2 ardei
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 50ml ulei
  • 3 linguri pasta tomate
  • 1 lingurita vegeta
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Vanata se spala si se taie patrate fara a o curata.


Dovlecelul se curata si se taie patrate.


Cartofii se curata si se taie patrate.


Fasolea se curata de codite, se rupe bucati si se spala.


Mazarea (eu am avut congeleta) se fierbe 2 minute si se scurge.


Ceapa se curata si se toaca marunt.


Morcovii, patrunjelul si pastarnacul se curata si se taie bucati potrivite.


Ardeii se curata si se taie patrate.


Rosiile se spala si se taie bucati potrivite.


Intr-o tigaie sepun 3 linguri ulei la incins, se adauga vinetele si se calesc 10 minute intorcandu-le pe toate partile.


Cand au prins culoare se scot intr-o strecuratoare sa se scurga uleiul bine.


In acelasi ulei (eventual se mai pune o lingura) se calesc pe rand dovleceii, cartofii, mazarea si fasolea verde procedand la fel.


Uleiul care ramane dupa calire se pune intr-o cratita, se adauga si restul de ulei si se incinge.


Se adauga ceapa si se caleste 2-3 minute, se adauga vegeta si piper.


Se adauga ardeiul si zarzavatul si se mai caleste 10 minute.


Se adauga toate legumele calite in cratita, se pune apa pana la nivelul lor si se lasa la fiert 10 minute.


Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 35-40 minute amestecand rar pentru a nu se sfarama legumele.


Se scoate din cuptor se adauga rosiile, pasta de tomate si se mai lasa 25-30 minute la cuptor.


Spre final se scoate din cuptor, se adauga mararul si patrunjelul tacate marunt, se potriveste de sare si piper, se amesteca si se introduce din nou la cuptor.


Cand scade cat doriti si uleiul iese la suprafata este gata.


Esta bun atat cald cat si rece.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

06.10.2011, 16:26

Kori 1

11.10.2011, 14:30

imi place mult ghiveciul si al tau arata super

MotanLaOale 1

11.10.2011, 14:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficatei de pui cu mazare
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de zmeură

de RODIMUR 5

ieri la 23:48

Gem de caise

ieri la 08:00

Castraveți in oțet, fără sterilizare

de Ina 7

pe 19.07 la 22:23

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole