Ghiveci de legume

de MotanLaOale in Mancaruri de post, 30 Sep 2011 | 5729 vizualizari

 

Este o combinatie intre ghiveciul traditional si vestitul ratatouille deoarece eu am calit fiecare leguma separat inainte de a le pune in ghiveci. A iesit foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 250g fasole verde
  • 250g mazare
  • 3 cepe
  • 3 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 4-5 rosii
  • 2 ardei
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 50ml ulei
  • 3 linguri pasta tomate
  • 1 lingurita vegeta
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Vanata se spala si se taie patrate fara a o curata.


Dovlecelul se curata si se taie patrate.


Cartofii se curata si se taie patrate.


Fasolea se curata de codite, se rupe bucati si se spala.


Mazarea (eu am avut congeleta) se fierbe 2 minute si se scurge.


Ceapa se curata si se toaca marunt.


Morcovii, patrunjelul si pastarnacul se curata si se taie bucati potrivite.


Ardeii se curata si se taie patrate.


Rosiile se spala si se taie bucati potrivite.


Intr-o tigaie sepun 3 linguri ulei la incins, se adauga vinetele si se calesc 10 minute intorcandu-le pe toate partile.


Cand au prins culoare se scot intr-o strecuratoare sa se scurga uleiul bine.


In acelasi ulei (eventual se mai pune o lingura) se calesc pe rand dovleceii, cartofii, mazarea si fasolea verde procedand la fel.


Uleiul care ramane dupa calire se pune intr-o cratita, se adauga si restul de ulei si se incinge.


Se adauga ceapa si se caleste 2-3 minute, se adauga vegeta si piper.


Se adauga ardeiul si zarzavatul si se mai caleste 10 minute.


Se adauga toate legumele calite in cratita, se pune apa pana la nivelul lor si se lasa la fiert 10 minute.


Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 35-40 minute amestecand rar pentru a nu se sfarama legumele.


Se scoate din cuptor se adauga rosiile, pasta de tomate si se mai lasa 25-30 minute la cuptor.


Spre final se scoate din cuptor, se adauga mararul si patrunjelul tacate marunt, se potriveste de sare si piper, se amesteca si se introduce din nou la cuptor.


Cand scade cat doriti si uleiul iese la suprafata este gata.


Esta bun atat cald cat si rece.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

06.10.2011, 16:26

Kori 1

11.10.2011, 14:30

imi place mult ghiveciul si al tau arata super

MotanLaOale 1

11.10.2011, 14:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume