Ghiveci de legume, reteta simpla si sanatoasa pentru o masa echilibrata

de Nadyne in Mancaruri de post, 10 Dec 2016 | 37482 vizualizari

 

Bogatia toamnei intr-un Ghiveci de legume, reteta simpla si sanatoasa pentru o masa echilibrata

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Ghiveci de legume, reteta simpla si sanatoasa pentru o masa echilibrata:

  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi (unul verde, unul rosu)
  • 2 morcovi medii
  • 2 dovlecei
  • 1 vanata
  • 3-4 cartofi
  • o mana de mazare din conserva sau de la congelator
  • o mana de fasole verde
  • pasta de tomate
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita cimbru
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume, reteta simpla si sanatoasa pentru o masa echilibrata:

Cum se prepara Ghiveci de legume, reteta simpla si sanatoasa pentru o masa echilibrata:

Spalam si curatam legumele, vanata o decojim partial.

Ceapa taiata pestisori, se pune la calit in 2-3 linguri cu ulei. Adaugam ardeii taiati fasiute sau cubulete, apoi morcovii taiati rondele. Le calim putin impreuna, sa se imprieteneasca.

Acum vine randul cartofilor sa faca cunostinta cu coloratele legume. Cam dupa 5 minute, stingem dragostea dintre ele cu vreo 2 cani cu apa. Cand au innebunit de furie si au dat in 4-5 clocote, adaugam impaciuitor, vanata si dovleceii taiate cubulete, apoi fasolea si mazarea. Condimentam stransa relatie cu cimbru si dafin si mai completam cu apa, cat sa acopere insetatele legume.

Acum ca lucrurile s-au asezat, lasam imbietoarele arome sa-si faca de cap prin bucatarie si sa gadile narile vecinilor care pufaie, nepasatori, pe geam.

Dar asta, pana cand sunt bine gatite si sunt gata sa primeasca vizita pastei rosii de tomate, venita sa coloreze putin atmosfera, urmata la scurt timp de aromatul marar verde. Finalul, dupa gustul fiecaruia. Sare si piper.

Sa aveti pofta!

O reteta si mai simpla, facuta la cuptor este cea de Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor, iar pentru un deliciu garantat va recomandam reteta de Menemen (ghiveci de legume) cu branza Feta coapta cu lamaie si masline

Pentru o mancare simpla, de servit rece, cu paine va propunm reteta de Ghiveci rece de vara

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume, reteta simpla si sanatoasa pentru o masa echilibrata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor(de post sau nu)