Ghiveci de legume la Zepter

de Panacris in Mancaruri de post, 29 Iun 2013 | 2697 vizualizari

 

Am menționat că prin gătirea în vasele Zepter, legumele își păstrează calitățile nutritive și aroma! Așa că vă voi răsfăța papile gustative cu un ghiveci super delicios! ;)

 

INGREDIENTE

  • ceapă roșie 2 bucăți,
  • ardei verde 1 bucată,
  • morcov 1 bucată,
  • dovlecel 1 bucată,
  • vânătă 1 bucată,
  • roșie 1 bucată,
  • mărar proaspăt cca 1/2 legătură,
  • ciuperci champignon cca. 300 g,
  • ulei de măsline 2-3 linguri,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume la Zepter:

Legumele se curăță, se spală și se toacă mărunt. Vânăta se spală, se taie felii, se asezonează de sare și se lasă la odihnă cca. 15 minute. Ceapa, morcovul și ardeiul tocat mărunt se pun la călit în vasul Zepter din dotare, cu puțin ulei de măsline, cca. 3-4 minute cu capacul pus. Vasul se dă deoparte, apoi se ridică capacul, se adaugă dovlecelul curățat  și feliat, ciupercile mărunțite, rondelele de vinete, stoarse de sucul amărui, roșiile mărunțite, mărarul tocat, amestecându-se ușor pentr a se îmbina gusturile. Marele avantal al gătitului în vasul Zepter, este că nu trebuie adăgau niciun strop de apă! Se pune capacul, se așează din nou la foc mediu, cca. 10 minute până ce termocontrolul de pe capac, ajunge la zona verde, în funcție de ce cantitate avem în oală.

Apoi se oprește focul, se dă vasul deoparte și se lasă cca. 30 de  minute, acoperit.

Pot să afirm că fiecare legumă are gustul ei aparte, fără să-și împrumute gustul ;)  plus  vitaminele nu s-au evaporat, prin fierbere!

Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume la Zepter" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

danakarin 1

30.06.2013, 10:47

O reteta gustoasa cu o prezentare excelenta

Valclaudia 1

30.06.2013, 15:34

wow! super Cris! Bafta multa...

babi5 1

19.08.2013, 17:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L