Ghiveci de legume la Zepter

de Panacris in Mancaruri de post, 29 Iun 2013 | 6015 vizualizari

 

Am menționat că prin gătirea în vasele Zepter, legumele își păstrează calitățile nutritive și aroma! Așa că vă voi răsfăța papile gustative cu un ghiveci super delicios! ;)

 

INGREDIENTE

  • ceapă roșie 2 bucăți,
  • ardei verde 1 bucată,
  • morcov 1 bucată,
  • dovlecel 1 bucată,
  • vânătă 1 bucată,
  • roșie 1 bucată,
  • mărar proaspăt cca 1/2 legătură,
  • ciuperci champignon cca. 300 g,
  • ulei de măsline 2-3 linguri,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume la Zepter:

Legumele se curăță, se spală și se toacă mărunt. Vânăta se spală, se taie felii, se asezonează de sare și se lasă la odihnă cca. 15 minute. Ceapa, morcovul și ardeiul tocat mărunt se pun la călit în vasul Zepter din dotare, cu puțin ulei de măsline, cca. 3-4 minute cu capacul pus. Vasul se dă deoparte, apoi se ridică capacul, se adaugă dovlecelul curățat  și feliat, ciupercile mărunțite, rondelele de vinete, stoarse de sucul amărui, roșiile mărunțite, mărarul tocat, amestecându-se ușor pentr a se îmbina gusturile. Marele avantal al gătitului în vasul Zepter, este că nu trebuie adăgau niciun strop de apă! Se pune capacul, se așează din nou la foc mediu, cca. 10 minute până ce termocontrolul de pe capac, ajunge la zona verde, în funcție de ce cantitate avem în oală.

Apoi se oprește focul, se dă vasul deoparte și se lasă cca. 30 de  minute, acoperit.

Pot să afirm că fiecare legumă are gustul ei aparte, fără să-și împrumute gustul ;)  plus  vitaminele nu s-au evaporat, prin fierbere!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume la Zepter" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

danakarin 1

30.06.2013, 10:47

O reteta gustoasa cu o prezentare excelenta

Valclaudia 1

30.06.2013, 15:34

wow! super Cris! Bafta multa...

babi5 1

19.08.2013, 17:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume chinezesti