Ghiveci de legume pentru iarna

de Brindusa in Conserve, 28 Sep 2011 | 20443 vizualizari

 

Un ghiveci de legume, pe care eu il fac de mai multi ani, si care la iarna se va transforma intr-o mancare cu aroma de vara. Se pot folosi si alte legume, in functie de preferintele fiecaruia.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete
  • 1 kg ceapa
  • 2 kg rosii
  • 1/2 kg fasole verde
  • 1/2 kg ardei
  • 1/2 kg dovlecei
  • 1 l ulei
  • 2 + 3 linguri de sare
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume pentru iarna:

Taie rosiile felii rotunde.


Curata coaja vinetelor o fasie da una nu. Taie-le rondele. Fierbe 2 litri de apa cu 1 lingura de sare si pune vinetele in ea. Fierbe-le 3-5 minute, apoi scurge-le bine.


Curata coaja dovleceilor, scoate-le miezul cu seminte. Taie-i felii.


Taie ceapa rondele


Taie ardeii fasii.


Fierbe 1 litru de apa cu 1 lingura de sare si pune fasolea verde. Fierbe-o 5 minute, pana se inmoaie. Scurge bine fasolea


Intr-o cratita (sau mai multe) potrivita pentru cuptor amesteca toate legumele cu 3 linguri de sare si 1/2 litru de ulei. Pune cratita in cuptor pentru 20 de minute.


Pune legumele in borcane si acopera-le cu lichidul lasat de acestea in cratita. Daca lichidul nu ajunge ca sa le acopere, completeaza cu ulei. Inchide bine borcanele cu capace.


Pune borcanele intr-o cratita mare, pe fundul careia ai pus cateva ziare. Pune apa peste borcane, sa le acopera minim 2/3.


Din momentul in care apa clocoteste, pune un capac peste borcane si fierbe-le 30 minute. Lasa borcanele sa se raceasca in apa, pana a doua zi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

diaconta 1

29.09.2011, 16:08

ce buna trebuie sa fie

Ina 1

29.09.2011, 22:25

Lau 1

02.10.2011, 22:14

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu spanac si mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:56

Negresa cu unt de arahide

de Lau 9

ieri la 21:37

Papanași fierți

de Meea 4

ieri la 21:15

RETETA RECOMANDATA
Bulion de legume