Ghiveci de legume pentru iarna

de Brindusa in Conserve, 28 Sep 2011 | 22277 vizualizari

 

Un ghiveci de legume, pe care eu il fac de mai multi ani, si care la iarna se va transforma intr-o mancare cu aroma de vara. Se pot folosi si alte legume, in functie de preferintele fiecaruia.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete
  • 1 kg ceapa
  • 2 kg rosii
  • 1/2 kg fasole verde
  • 1/2 kg ardei
  • 1/2 kg dovlecei
  • 1 l ulei
  • 2 + 3 linguri de sare
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume pentru iarna:

Taie rosiile felii rotunde.


Curata coaja vinetelor o fasie da una nu. Taie-le rondele. Fierbe 2 litri de apa cu 1 lingura de sare si pune vinetele in ea. Fierbe-le 3-5 minute, apoi scurge-le bine.


Curata coaja dovleceilor, scoate-le miezul cu seminte. Taie-i felii.


Taie ceapa rondele


Taie ardeii fasii.


Fierbe 1 litru de apa cu 1 lingura de sare si pune fasolea verde. Fierbe-o 5 minute, pana se inmoaie. Scurge bine fasolea


Intr-o cratita (sau mai multe) potrivita pentru cuptor amesteca toate legumele cu 3 linguri de sare si 1/2 litru de ulei. Pune cratita in cuptor pentru 20 de minute.


Pune legumele in borcane si acopera-le cu lichidul lasat de acestea in cratita. Daca lichidul nu ajunge ca sa le acopere, completeaza cu ulei. Inchide bine borcanele cu capace.


Pune borcanele intr-o cratita mare, pe fundul careia ai pus cateva ziare. Pune apa peste borcane, sa le acopera minim 2/3.


Din momentul in care apa clocoteste, pune un capac peste borcane si fierbe-le 30 minute. Lasa borcanele sa se raceasca in apa, pana a doua zi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

diaconta 1

29.09.2011, 16:08

ce buna trebuie sa fie

Ina 1

29.09.2011, 22:25

Lau 1

02.10.2011, 22:14

bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ghebe in saramura