Gnocchetti de spanac cu ricotta, condimentati cu unt si salvie.

de GretaRachita in Mancaruri de legume, 10 Apr 2014 | 948 vizualizari

 

Asatzi va propun un tip de mancare foarte simplu, usor de facut, usor de servit, usor de mancat si usor de digerat: gnocchetti de spanac cu ricotta, condimentati cu unt si salvie.
De ce am ales sa scriu despre acest preparat? Deoarece il priveam si mi-am dat seama ca acesti gnocchetti nu erau perfecti, nu erau egali unul cu celalalt, dar erau foarte buni, fiecare in felul lui si luat deoparte era perfect. Ma uitam la ei si ma gandeam cat de diferite suntem noi, persoanele, ma gandeam cat de ciudata si diferita este realitatea in care traim si cat ne influenteaza aceasta. Este trist sa vedem ca se traieste intro continua comparatie, ca oamenii isi gasesc fericirea doar comparandu-se. Nu sunt fericita pentru ca asa ma simt, ci pentru ca am mai multe motive sa fiu fericita decat X. Nu am luat nota cea mai mare, dar sunt multumit pentru ca nota mea e mai mare decat acea a lui Y. Nu am un fizic perfect dar cel putin nu sunt obeza ca si X, sau nu am un nas urat ca si Y (nu ma uit in schimb ca muschii si pielea imi sunt lasate si nu fac nimic in acest sens, sunt multumita ca nu sunt ca si X sau Y si nu pierd nicio ocazie pentru a sublinia defectele lor, asa poate ceilati observa calitatile mele). Nu imi place munca mea dar cel putin nu lucrez 12 ore pe zi pentru nimic ca si Z. Nu imi iubesc sotul dar cel putin nu am ramas singura ca si X sau cel putin sotul meu munceste non -stop nu ca si Z care nu are altceva in cap decat meciuri. Y nu face nimic de dimineata pana seara si este platit mai bine decat mine, iar eu muncesc enorm. Copilul meu este bun, educat, are greutatea ideala, zice deja o gramada de cuvinte, in schimb fiul lui Z nu vorbeste inca, e obez sau subnutrit, needucat. Dar de ce? De ce toate aceste comparatii? Nu o sa pot intelege vreodata. Le aud zilnic si mai intreb mereu de ce? Cu ce ma influenteaza pe mine ca unul are viata mai frumoasa sau mai urata decat a mea. Este viata lui, nu a mea. Daca poti sa il ajuti, fa-o, daca nu lasa-l in pace. Daca incerc sa compar gnocchetti mei intre ei vad cat sunt de imperfecti. Daca ii privesc separati, fiecare e perfect. Unica comparatie permisa este aceea cu noi insine, cu ceea ce eram ieri, cu ceea ce am devenit, cu ceea ce dorim sa fim.

 

INGREDIENTE

  •  100 g de spanac congelat
  • 200 g de urda
  • 50 g parmiggiano
  • 1 ou
  •  sare
  •  piper
  •  125 g faina alba 00
  •  50 g de unt
  •  4-5 frunze de salvie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchetti de spanac cu ricotta, condimentati cu unt si salvie.:

Fierbem spanacul, il scurgem de apa si il punem intrun mixer impreuna cu urda, parmiggiano, faina, oul, un varf de cutit de sare si amestecam totul bine. Facem din aceasta compozitie mici mingiute, ajutandu-ne cu faina. Punem apa la fiert intro oala. Cand inceapa sa fiarba, adaugam sare mare si punem gnocchetti inauntru, la fiert. Intre timp topim untul intro tigaie si adugam foile de salvie. Cand gnocchetti se ridica la suprafata apei, ii scurgem de apa si ii transferam in tigaia cu unt si salvie. Adaugam putin piper, amestecam in aer si punem in farfurii. Adugam deasupra parmiggiano ras marunt si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchetti de spanac cu ricotta, condimentati cu unt si salvie." nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

11.04.2014, 00:02

GretaRachita 1

12.04.2014, 13:57

thanks

Valclaudia 1

15.11.2015, 07:10

super! O sa incerc reteta asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Noodles soia Inedit cu ciuperci