Gnocchi cu ciuperci de padure

de Sylvia in Paste, 10 Aug 2011 | 8362 vizualizari

 

Va spuneam ca gnocchi sunt pentru mine o baza excelenta pentru a testa cat mai multe retete, se prepara extrem de usor si sunt o buna sursa de amidonuri, dand unei reteta consistenta de care are nevoie. Am testat ghocchi in diverse combinatii, cu legume, cu branzeturi, cu fructe de mare ….azi va prezint o reteta simpla si aromata care are la baza ghocchi si ciuperci : champinion si amestec de ciuperci forestiere.

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 150-200 grame de gnocchi,
  • cateva fasii de ardei rosu,
  • 200-250 grame de amestec de ciuperci ( eu am pus champinion si amestec de ciuperci forestiere ) ,
  • un catel de usturoi taiat fin,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • o lingura de ulei de masline
  • 2 linguri de coulis/sos de rosii
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu ciuperci de padure:

Preparare Gnocchi cu ciuperci de padure

Se amesteca intr-un vas care poate fi pus la cuptor ( de ceramica de preferinta ) ghocchi cu ardeiul taiat fasii si ciupercile. Condimentam cu sare si piper, adaugam o lingura de ulei de masline si sosul de rosii, usturoiul si completam cu putina apa. In mod normal ghocchi se fierb separat in apa cu sare dar facuti alaturi de alte legume in sosul lor iau un gust formidabil, mai ales de la ciupercile de padure( hribi, ghebe, galbiori) .

Se acopera cu o folie de aluminiu si se dau la cuptor la foc mediu pentru 5-10 minute apoi se lasa la foc mic inca 10 minute, se mai amesteca incet sa nu se lege de vas

Ciupercile de padure dau o aroma deosebita la sos si o consistenta aparte, este o minunatie aceasta mancare de gnocchi cu ciuperci de padure atat de simplu de realizat.

Se poate adauga apoi putin cascaval ras sau verdeturi aromate in functie de preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Sylvia 1

12.08.2011, 12:35

Multumesc mult de laude, scuze ca sunt in graba si nu pot sa va raspund individual ma bucur mult ca va place reteta mea si multumesc ca ati venit la masa

Cris2711 1

12.08.2011, 12:48

pe placul meu

mihaelar63 1

02.10.2011, 23:54

Parca simt aroma ciupercilor de padure

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu mozzarella in sos de rosii