Gnocchi cu ciuperci de padure

de Sylvia in Paste, 10 Aug 2011 | 6183 vizualizari

 

Va spuneam ca gnocchi sunt pentru mine o baza excelenta pentru a testa cat mai multe retete, se prepara extrem de usor si sunt o buna sursa de amidonuri, dand unei reteta consistenta de care are nevoie. Am testat ghocchi in diverse combinatii, cu legume, cu branzeturi, cu fructe de mare ….azi va prezint o reteta simpla si aromata care are la baza ghocchi si ciuperci : champinion si amestec de ciuperci forestiere.

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 150-200 grame de gnocchi,
  • cateva fasii de ardei rosu,
  • 200-250 grame de amestec de ciuperci ( eu am pus champinion si amestec de ciuperci forestiere ) ,
  • un catel de usturoi taiat fin,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • o lingura de ulei de masline
  • 2 linguri de coulis/sos de rosii
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu ciuperci de padure:

Preparare Gnocchi cu ciuperci de padure


Se amesteca intr-un vas care poate fi pus la cuptor ( de ceramica de preferinta ) ghocchi cu ardeiul taiat fasii si ciupercile. Condimentam cu sare si piper, adaugam o lingura de ulei de masline si sosul de rosii, usturoiul si completam cu putina apa. In mod normal ghocchi se fierb separat in apa cu sare dar facuti alaturi de alte legume in sosul lor iau un gust formidabil, mai ales de la ciupercile de padure( hribi, ghebe, galbiori) .


Se acopera cu o folie de aluminiu si se dau la cuptor la foc mediu pentru 5-10 minute apoi se lasa la foc mic inca 10 minute, se mai amesteca incet sa nu se lege de vas


Ciupercile de padure dau o aroma deosebita la sos si o consistenta aparte, este o minunatie aceasta mancare de gnocchi cu ciuperci de padure atat de simplu de realizat.


Se poate adauga apoi putin cascaval ras sau verdeturi aromate in functie de preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Sylvia 1

12.08.2011, 12:35

Multumesc mult de laude, scuze ca sunt in graba si nu pot sa va raspund individual ma bucur mult ca va place reteta mea si multumesc ca ati venit la masa

Cris2711 1

12.08.2011, 12:48

pe placul meu

mihaelar63 1

02.10.2011, 23:54

Parca simt aroma ciupercilor de padure

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tortellini si gnocchi cu sos alb