Gnocchi cu mozzarella in sos de rosii

de Corinuta in Paste, 22 Sep 2015 | 1975 vizualizari

 

O mancare tare buna si aromata, perfecta pentru cina. Iar mi-a facut cu ochiul dintr-o poza de pe Fb, iar a trebuit sa incerc reteta:))

 

INGREDIENTE

  • 4-5 linguri ulei
  • 4 fire patrunjel verde
  • 4 fire oregano
  • 2 fire rozmarin
  • 2 fire busuioc verde
  • 1 ceapa mica tocata
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 500 g rosii decojite
  • 600 g gnocchi
  • 125 g mini mozzarella
  • 50 g parmezan ras
  • sare de mare, piper macinat, chilli uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu mozzarella in sos de rosii:

Intr-o tigaie incapatoare, punem uleiul (de masline daca aveti) la incins si prajim in el ierburile vreo 5 minute, pe ambele parti pana isi lasa parfumul si devin "crocante". Le scoatem din ulei cu ajutorul unui cleste si punem la prajit ceapa cateva minute pana devine sticloasa, adaugam si usturoiul si il lasam si pe el putin, cat sa-si lase aroma, avand grija sa nu se inchida la culoare (devine amarui).


Adaugam rosiile decojite tocate si fierbem sosul la foc mic pentru circa 30 de minute, amestecand din cand in cand. Condimentam cu sare si piper, iar daca va place sosul iute putini fulgi de chilli.


Se adauga gnocchi peste sos, se amesteca bine, apoi se pun si mingiutele de mini mozzarella, taiate in doua. Se mai lasa sa fiarba la foc mic 5-8 minute, pana mozzarella se topeste frumos. Gustam si mai condimentam la nevoie, presaram parmezan deasupra si foi proaspete de busuioc si servim.


Pofta buna!


Sursa

 

TIPS-URI

1

in functie de ce fel de gnocchi gasiti in comert, s-ar putea sa fie nevoie sa-i fierbeti in apa cu sare putin inainte sa-i adaugati in sos (vedeti ce scrie pe ambalaj). Eu am gasit din cei proaspeti, i-am luat de la frigider, scria ca se fierb doar 2-3 minute, asa ca i-am bagat direct in sos

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu mozzarella in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Corinuta 1

24.09.2015, 20:28

Multumesc ela! Sa stii ca tare bun a fost!

Corinuta 1

24.09.2015, 20:29

Mersi Ancuta!

RuxyRux 1

26.09.2015, 13:52

Ce bine arata!!! Am pofta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Lasagna