Sos de rosii cu chiftele si paste umplute

de alinutzika in Paste, 6 Sep 2011 | 3150 vizualizari

 

O mancare foarte buna, de care sotul meu a fost incantat!

 

INGREDIENTE

  • Pt garnitura:
  • 1 punga paste umplute (eu am avut paste umplute cu feta si spanac)
  • 1 lingurita unt
  •  Pt chiftele: 
  • 1/2 kg carne tocata
  • 2 oua
  • 2 catei usturoi tocati
  • 1/2 ceapa tocata
  • 1 ardei rosu tocat
  • 1 felie de paine inmuiata in lapte
  • pesmet (o cana de cafea)
  • patrunjel tocat
  • sare, piper
  • Pt. sos:
  • 300 ml bulion de casa
  •  1 lingura de unt
  • 1 lingura de faina
  • sare, piper
  • 2 foi dafin
  • patrunjel

Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii cu chiftele si paste umplute:

Se prepara mai intai chiftelele. Se amesteca bine toate ingredientele. Trebuie sa rezulte o compozitie destul de solida, asa incat sa putem face usor bilutele de chiftele. Daca e prea moale, mai adaugati pesmet sau paine. Se prajesc in baie de ulei sau la cuptor.


Puneti pastele la fiert in apa si putina sare.


Intre timp, preparati sosul. Puneti intr-o oala untul la topit, pe foc, iar cand e moale adaugati faina. Nu lasati untul sa se topeasca de tot si sa devina lichid, sau sa fiarba. Amestecati bine cu telul de mamaliga, ca sa nu se faca cocoloase, apoi adaugati bulionul. Condimentati.


Cand sosul e fiert pe jumatate, adaugati chiftelele si lasati-le sa se patrunda bine, aprox.. 5 minute, apoi presarati patrunjelul tocat si stingeti focul. Pastele fierte si scurse de apa se amesteca fierbinti cu untul.


Se asaza pe farfurie, iar lanaga ele se pune sosul si chiftelutele. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii cu chiftele si paste umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

alinutzika 1

08.09.2011, 00:44

Gaby, Horia...va multumesc!

kamy 1

09.09.2011, 20:59

tare buna papica

mamaieelena 1

23.09.2011, 16:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu ciuperci în sos de smîntînă