Gnocchi cu sos picant

de scortisoara in Paste, 8 Sep 2012 | 3862 vizualizari

 

Asta-i reteta direct de la ea de-acasa din Italia asa ca am zis de ce nu, dar atata am muncit la ea ca pan-la anu' sigur n-o mai fac.

 

INGREDIENTE

Pentru Gnocchi:

  • 1 kg de cartofi
  • o cana si jumatate de faina
  • o lingura de sare
  • 1 ou (optional, eu l-am pus insa in reteta traditionala nu era

Pentru sos:

  • 3 catei de usturoi
  • ulei
  • rosii pasate (o conserva)
  • busuioc, sare, piper, boia iute
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sos picant:

Fierbem cartofii in apa cu sare si apoi cand sunt moi ii strecuram de apa si ii pisam ca la piure.


Ii lasam sa se raceasca si apoi adaugam faina sarea si oul. Framantam un aluat moale vreo 4-5 minute pana cand devine un intreg.


Impartim aluatul in bucati pe care le facem "mingiute". Fiecare "mingiuta" o intindem intr-un tubulet de 1.5 cm grosime si taiem gnocchii cam de 1 cm fiecare. Ii lasam sa se usuce pe un prosop aproximativ o ora, desi nu este necesar. Se fierb in apa clocotita insa nu toti deodata, ci pe rand. Sunt gata cand se ridica la suprafara apei.


Sosul: Calim usturoiul tocat in putin ulei , insa sa nu se arda. Adaugam rosiile, sarea si piperul si boiaua iute si lasam la foc mic 10 minute. La sfarsit adaugam busuiocul si acoperim cu un capac pana sunt gata gnocchii.


Se pot servi si cu cascaval deasupra, insa eu am pus telemea si au fost foarte buni!


Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos picant" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

10.09.2012, 21:23

place la favorite cu ea

scortisoara 1

10.09.2012, 21:59

Elena

simona72 1

13.02.2013, 13:01

felicitari pt gnocchi, intradevar trebuie sa ai chef cind te apuci sa-i faci....dar sunt super buni

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

ieri la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

ieri la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

ieri la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

ieri la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

ieri la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

ieri la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu bacon şi sos de smântână