Gnocchi cu sos picant

de scortisoara in Paste, 8 Sep 2012 | 2950 vizualizari

 

Asta-i reteta direct de la ea de-acasa din Italia asa ca am zis de ce nu, dar atata am muncit la ea ca pan-la anu' sigur n-o mai fac.

 

INGREDIENTE

Pentru Gnocchi:

  • 1 kg de cartofi
  • o cana si jumatate de faina
  • o lingura de sare
  • 1 ou (optional, eu l-am pus insa in reteta traditionala nu era

Pentru sos:

  • 3 catei de usturoi
  • ulei
  • rosii pasate (o conserva)
  • busuioc, sare, piper, boia iute
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sos picant:

Fierbem cartofii in apa cu sare si apoi cand sunt moi ii strecuram de apa si ii pisam ca la piure.


Ii lasam sa se raceasca si apoi adaugam faina sarea si oul. Framantam un aluat moale vreo 4-5 minute pana cand devine un intreg.


Impartim aluatul in bucati pe care le facem "mingiute". Fiecare "mingiuta" o intindem intr-un tubulet de 1.5 cm grosime si taiem gnocchii cam de 1 cm fiecare. Ii lasam sa se usuce pe un prosop aproximativ o ora, desi nu este necesar. Se fierb in apa clocotita insa nu toti deodata, ci pe rand. Sunt gata cand se ridica la suprafara apei.


Sosul: Calim usturoiul tocat in putin ulei , insa sa nu se arda. Adaugam rosiile, sarea si piperul si boiaua iute si lasam la foc mic 10 minute. La sfarsit adaugam busuiocul si acoperim cu un capac pana sunt gata gnocchii.


Se pot servi si cu cascaval deasupra, insa eu am pus telemea si au fost foarte buni!


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

10.09.2012, 21:23

place la favorite cu ea

scortisoara 1

10.09.2012, 21:59

Elena

simona72 1

13.02.2013, 13:01

felicitari pt gnocchi, intradevar trebuie sa ai chef cind te apuci sa-i faci....dar sunt super buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tortellini si gnocchi cu sos alb