Gnocchi din cartofi cu smantana si ceva fin de la Delaco

de simona72 in Paste, 11 Sep 2013 | 2639 vizualizari

 

De cele mai multe ori ii cumpar gata facuti din magazin, ii fierb doar, mai adaug ce mai trebuie la ei si sunt gata. De data asta am avut ceva piure de cartofi ramas de la masa de pranz si am zis sa pregatesc cina pt Bogdan facand-ui niste gnochi. A fost pe placul copilului su smantana si branzica, dar si niste firimituri de cascaval...

 

INGREDIENTE

  • pt gnocchi:
  • 600-700 gr cartofi
  • 2 galbenusuri, sare
  • 150-200 gr faina
  • pt sos:
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura ceva fin de la Delaco
  • putin piper proaspat macinat
  • cateva firicele de cascaval ras
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi din cartofi cu smantana si ceva fin de la Delaco:

Curatati cartofii si fierbetii in apa cu sare. Cand sunt fierti zdrobitii ca pt piure si adaugati si un praf de sare. Puneti cele 2 galbenusuri si amestecati. Puneti cate putina faina si amestecati cu o lingura compozitia de cartofi. Trebuie sa va iasa un aluat de consistenta nu foarte tare. Luati 2-3 linguri din compozitia de cartofi daca vreti sa faceti doar o portie, o puneti pe masa de lucru infainata, tavaliti bine aluatul prin faina si faceti din el un sul. Cu cutitul taiati bucatele de 2 cm, bucatelele le tavaliti prin faina si cu ajutorul unei furculite presati o parte din bucatica taiata, formand gnochi.


Intre timp puneti apa cu sare la fiert ca aceasta sa fie deja fiarta pe cand ati terminat gnochi de facut. Fierbeti gnochi pana se ridica la suprafata, aproximativ 3-4 minute. Luati-i cu o paleta, adaugati smantana si ceva fin de la Delaco, amestecati usor, presarati putin piper proaspat macinat si cascaval ras.


Serviti cald. Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

eu prefer aluatul de gnochi sa nu fie tare, deci puneti faina in functie de cat doriti sa fie tari, de consistenti

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi din cartofi cu smantana si ceva fin de la Delaco" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Panacris 1

12.09.2013, 08:43

Satisfyyourcravings 1

12.09.2013, 11:44

Tare mult îmi plac!

Corinuta 1

12.09.2013, 15:31

Buni gnocchi, si eu ii cumpar, o singura data i-am facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Penne cu sunca si branza la cuptor